Ecem Firzeviç | Eskişehir Ekspres

Odunpazarı Belediyesi Meclis Toplantısı Aralık 26'ncı Birleşimi Başkan Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilk üç madde oy birliği ile geçti. Gündemin maddelerinden olan ‘Atıksu Altyapı ve Evsel Atık Bertaraf Tesislerinin Tarifelerinin Belirlenmesinde Uygulanacak Usul Ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik’le ilgili konu tartışmalara neden oldu. Konuyla ilgili red gerekçesini açıklayan AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Yapıcı, bu konuda paranın nasıl tahsil edileceğinin belli olmadığını belirterek, “Katı atık tarifesinin acil bir şekilde nasıl toplanacağı ayrı konu, bir de 31 Aralık'a erteleniyor. Biz yine öteleneceği kanaatindeyiz. Bunun için red verdik” dedi.

CHP’li İbrahim Arslan ise ‘Atık su Altyapı ve Evsel Atık Bertaraf Tesislerinin Tarifelerinin Belirlenmesinde Uygulanacak Usul Ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik’le ilgili: “Bu konu aslında vatandaşlardan alınmak istenen çöp vergisidir bu böyle algılanmalıdır. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Bu vergi vatandaşa yük teşkil edecektir. AK Parti hükümeti tarafından çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Daha öncede asfalt paraları konusunda aynı şekilde alınmaması gerektiğini savunmuştuk ancak buna AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız karşı oy kullanmışlardı. Hükümetin hazırladığı yasada bunun kaldırılmasını istemiştik bunu da yapmadılar. Sanırım AK Parti'nin parası kalmadı, buna ihtiyaçları var” şeklinde konuştu. AK Partili Yapıcı, partisinin paraya ihtiyacı olmadığını vatandaştan alınması düşünülen paraya kendilerinin de karşı olduğunu, ayrıca paranın belediyenin kasasına gireceğini belirtmesi üzerine kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Konuyla ilgili Başkan Kurt “Gelecek para belediyemize gelecek, belediyeye gelecek paranın neredeyse tamamı vatandaştan tahsil edilecek. Ben bunu Organize Sanayi Bölgesinden tahsil edemediğimiz emlak vergisi ile karşılaştırıyorum. Oradan gelecek dediğimiz 15 bin TL’lik paradan mahrum kaldık. Bu açık kalan paranın yerine konacak miktarın formülünü arayacaklar. Umarım vatandaşa bir şeyler verilir ki, bu idareler kendi işini kendi çözer. Sonuçta bu vatandaşın cebinden çıkacak bir paradır” dedi.

Kurt ayrıca Eskişehirspor’un ilk kaptanı Mehmet Dülger’in hayatını kaybettiğini, cenazesinin Perşembe günü Mehmet Sami Ramazanoğlu Camii'nden kaldırılacağını söyledi. Odunpazarı Belediye Meclisinin bir sonraki toplantısı 7 Aralık Perşembe günü saat 17.30’da yapılması kararlaştırıldı.