Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kentin en işlek caddelerinde sigara içme yasağı getirildi. 

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri gereğince sigara içme kısıtlaması getirilen caddeler, sokaklar ve bölgeler belli oldu.

Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde yer alan ve halkın ortak kullanımına açık tüm park, bahçe, rekreasyon alanları ve pazar yerlerinde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince sigara içme kısıtlaması gelen yerler belli oldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre kısıtlama getirilen bölgeler şu şekilde:

Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Erol Ayyıldız başkanlığında toplanarak artan koronavirüs vakalarının ardından yeni tedbir kararları alınmıştı. Dün açıklanan kararlara göre kurul, piknik yapmayı ve belirlenen alanlarda sigara kullanımı yasaklanırken, açık alanlarda denetimlerin artırılması kararlaştırmıştı. Eskişehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire yerleri piknik faaliyetlerinin geçici olarak kısıtlanmasına, ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenen/belirlenecek açık alan, meydan, bulvar, cadde ve sokaklar ile park ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarında sigara kullanımının yasaklanmasına ilişkin kararların alınmasına, yasaklamalarla ilgili olarak park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire yerleri ile açık alanlar, meydan, bulvar, cadde ve sokakların denetlenmesine oy birliği ile karar verildi” denilmişti.

Kurul bir kaç gün önce de 65 yaş ve üstündekilerin 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkışına kısıtlama getirmişti.