Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir il ve ilçe yönetimi, Vişnelik Mahallesi Kayıhan Sokak'ta toplanarak Odunpazarı için alınan içkili yerler kararına tepki olarak imza toplamak için stant açtı.

MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, "İmza kampanyamız çok iyi gidiyor. Saat 11 itibari ile açtık standımızı, saat bir buçuk itibari ile imza sayımız bin kişiye yaklaştı. Bu vatandaşımızın kararı. Vatandaşımız semtine alkollü yerlerin açılmasını istemiyor. Huzurunu, güvenini bozmak istemeyen çok sayıda kişi var. Eskişehir huzur, güven demek. Eskişehir dünyada güven sıralamasında ilklere giren bir şehir. Bu konuda emniyet güçlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu güvenin bozulması için maalesef Odunpazarı Belediyesi elinden gelen her türlü imkanı sağlıyor. Şimdi pandemi döneminde ne gerek vardı sekiz yere barlar sokağı açmanın. Mevcuttaki barlar sokağının hali belli, olan olaylar, cinayet, yaralamalar belli. Buna rağmen hala neden barlar sokağı açmak istiyorlar anlam vermiş değiliz. Biz MHP olarak tüm yönetimimizle bu kampanyayı başlattık. Bu konuda dava da açacağız. Eskişehir demek sanat demek, Eskişehir demek spor, huzur demek. Eskişehir'in bunlarla anılması lazım. Eskişehir'in alkolle anılmaması lazım. Biz ara sokaklarda bu tür yerlerin açılmasına karşıyız" diye konuştu. 

CHP'nin Beylikova Belediye Başkan adayı Tolga Savaş da imza kampanyasına katılarak, 'barlar sokağı istemiyoruz' kampanyasına imza atarak destek verdi.