Eskişehir'de SMA Tip1 hastası olan 1 yaşındaki Muzaffer Emin Kiraz'ın tedavisi için 24 milyon lira gerekirken bir çocuğunu da 10 yıl önce aynı hastalıktan kaybeden acılı anne Emine Kiraz (36), girdiği bunalım sonucu intihar ederek yaşamına son verdi.

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan baba İsmail Kiraz (39) ile ev hanımı anne Emine Kiraz'ın bebekleri Muzaffer Kiraz'a 2 aylıkken hastanede yapılan tetkikler sonrası Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi kondu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören ve 3 gün önce doğum günü olan Muzaffer Emin Kiraz'ın, 10 yıl önce de yine kendisi gibi SMA'lı olan ağabeyini kaybettiği öğrenildi.

Muzaffer Emin Kiraz'ın yurt dışında tedavi görmesi için 24 milyon lira gerekiyordu ve ailenin bu parayı karşılamasının mümkün olmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği oluru ile yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya çerçevesinde gereken paranın ancak yüzde 3'lük gibi bir bölümü karşılanabildi.

Aynı acıları bir daha yaşamak istemediği yönünde sosyal medya hesaplarında video paylaşan anne Emine Kiraz, girdiği bunalım ve çaresizlik içerisinde dün akşam saatlerinde oturdukları Sütlüce Mahallesi'ndeki evinde kendisini asarak yaşamına son verdi.

Anne Emine Kiraz'ın cenazesi Sütlüce Orta Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Sütlüce Mahallesi'nde bulunan Orta Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Emine Kiraz son yolculuğuna uğurlandı. Emine Kiraz'ın yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze namazına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile ailesi, akrabaları ve yakın dostları katıldı.

Emine Kiraz yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Evladım ile çekildiğim son fotoğraf. Kokusuna hasretim benden ayrı yoğun bakım odalarında acı içinde. Bir anne olarak yalvarıyorum yardım edin. Ben evladımı kaybetmekten çok korkuyorum. Bu acıyı yaşadım bir daha yaşamaya dayanamam. Lütfen elimizden tutun sizlere ihtiyacımız var. Muzaffer evini özledi, annesini özledi, ailesini özledi. Bilmediği yerde bilmediği cihazlar içinde küçücük bedeni ile."