Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Birsen, “Bilindiği gibi 4250 Sayılı kanun gereği alkollü içkilerin Saat 22:00 ile 06:00 arasında perakende olarak satılması yasaklanmış ve her hangi bir nedenle bu kanuna uymayanlara 2018 yılı için 42.076 lira tutarındaki idari para cezası uygulanmaktadır. Bu konuda birliğimize gelen şikayetler çoğalmakta ve birlik başkanlığımızca bu konuda çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda yapılan basın açıklamalarında konu hakkındaki düşünceler kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Bu konuda geçtiğimiz hafta yapılan basın açıklamasında, perakende alkol satışı yapan yerler için yasağın başlama saati 22:00 olduğu restoran ve benzeri yerlerin ise geç saate kadar satış yapabildikleri vurgulanarak, bu uygulamanın önemli bir haksız rekabet oluşturduğu belirtilmiştir. Bu haksız rekabetin giderilmesi için perakende alkol satışına Saat 24:00’a kadar izin verilmesinin ekonomik nedenlerle daha doğru olacağı görüşü paylaşılmıştır. Ancak siyasi ortamın oldukça hareketli olduğu bu günlerde, bazı basın kuruluşları farklı düşünceler altında açıklamalarımızı çarpıtarak, alkol satışının her koşulda Saat 24:00’da sonlandırılması gerektiği yönünde gerçek olmayan haber yapmışlardır. 

"Gerçek olmayan haberlerin peşine kapıldı"

Sektör temsilcilerinden olan Lokantacılar Odamızın Başkanı Bahar Bilen ise, oda başkanlığına yeni seçilmiş olmasından kaynaklanan deneyimsizliği nedeniyle gerçek olmayan haberlerin peşine kapılmış ve teşkilatımızı olumsuz etkileyecek bazı açıklamalarda bulunmuştur. Tüm kamu oyunun bilmesi gerekir ki, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı olarak, hiçbir esnafımızın menfaatleriyle örtüşmeyecek bir faaliyet ve açıklama içerisinde olmamız mümkün değildir. 

"Bilen’i uyarıyoruz"

Birsen, sözlerini şöyle sürdürdü, “Diğer taraftan Lokantacılar Odası, birliğimize bağlı bir kuruluş olup, birliğimize bağlı tüm odalarımız gibi sorun ve önerileri başkanlığımıza iletilmesi ve çözüm üretilmesi yerine, oda başkanımızın basında gündem yaratmaya çalışmasını doğru bulmuyor ve kendisini teşkilatımıza ve temsil ettiğimiz esnaf sanatkarlara zarar verebilecek bu tür hareketler nedeniyle uyarıyoruz” diye konuştu.