AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Eskişehir Ticaret Odası seçimleri ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: 

Sivil toplum kuruluşlarımız Eskişehir için önemli. Biz de tüccarız, sanayiciyiz, dolayısıyla bizim de bir oy hakkımız var. Seçimler gelip geçer. Türkiye’de ilk defa bir seçim yapılmıyor, ilk defa bugün de yapılmayacak, son seçim de olmayacak. Bundan sonra da seçimler olacak. Mühim olan seçimlerin layığıyla… Tabiki seçim müddetince de her şey söylenir, gelir gider. Mühim olan seçim bittiği andan itibaren yine Eskişehir’de ticaret yürüyecek, yine sanayi yürüyecek, yine bu insanlar yüz yüze bakacak. Mühim olan seçim sürecinde insanların birbirine yapmış oldukları varsa bi hatalar bunları unutmaları gerekir. O yüzden ben Eskişehir’de de, özellikle Ticaret Odası’nın iki dönem başkanlığını yapan bir arkadaşınız olarak, şimdi bir milletvekiliyim, aynı zamanda genel başkan yardımcısıyım, herkesin birbirine sevgi saygı içerisinde, bittikten sonraki süreçte de tabiki muhakkak bir kazanan olacak. Bunda da kazanan olur, kaybeden olur, bunlar önemli değil. Mühim olan şehir kazansın, ülke kazansın. Bütün ticaret odası üyelerine sandıklarına sahip çıktıkları için teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de sahip çıksınlar. Demokrasinin gereği. Herkesi bir şekilde kendilerini temsil etmesini istediği kişiyi seçerler. Mühim olan burada insanların birbirinin yüzüne bakamayacağı şeyler sarf etmemeleri. 

Sahte yetki belgesi basıldı iddiaları:

Onu bilmiyorum. Ben şimdi geliyorum. Tabi varsa da burada hukuk var, seçim kurulu nezaretinde yapılıyor. Kurula itirazlar olur. İlçe seçim kurulu var, il seçim kurulu var, yüksek seçim kurulu var. Devletin bir sürü mekanizmaları var. Devlet gerekli hassasiyeti gösterir. 

Bu konuda iddialar size yönelik, sizin danışmanınızın bir odada bulunduğu yönünde iddialar var, adaylardan böyle bir söylem geldi:

Herkes bir şey söyler. Ben sabahtan oy kullanmaya gelecektim. Sabahtan geleceğim diye beni bekliyor. Gayet normal bunlar. Aynı şekilde o danışmanımla uzun yıllar ticaret odasında beraber çalıştık. Bunlara, böyle ufak şeylere tenezzül etmeye gerek yok. Ben üç adaya da başarılar diliyorum. Mühim olan şehrimiz kazansın. Böyle ufak şeylerle, basit şeylerle ömürlerini tüketmesinler, yollarına devam etsinler.

OYUNU KULLANDI: Eskişehir Ticaret Odası’nın yeni başkanı ve yönetiminin belirlendiği seçimde, Eskişehir Ticaret Odası Eski Başkanı Harun Karacan da oyunu kullandı. 14.30’da oyunu kullanmak için seçimin düzenlendiği Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne gelen Harun Karacan 5,11 ve 17’inci komite sandıklarında oyunu kullanmasının ardından seçim alanından ayrıldı.