Köksal, “Bugün malum sendikanın başkanı akla hayale gelmeyen mensubu bulunduğum sendikam ve hakkında mesnetsiz iddialarda bulunmuştur. 15 Temmuz gecesi sosyal paylaşım sitenden ve sağ duyu açıklaması gelinceye kadar; sen ve avene takımın darbeyi yapanlar hükümettir diyen sonrasında, siyasilerin yaptıkları açıklamalardan hemen sonra soyal medya hesaplarını temizleyenler bize akıl veremez. Memur-Sen ve Sağlık-Sen mazlumun, garibanın, fakirin, fukuranın yanında umut ışığıdır. Sağlık Sen zalimin, zulüm edenin karşısında devletin birliği, dirliği ve bekası için beraberliği devamı için her zor dönemde üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve bundan sonrada yapmaya devam edecek, devletinin ve milletinin yanında saf tutacaktır” dedi

''Her kesimin sendikasıyız'': Sağlık-Sen olarak herkesime hitap etttiklerini belirten Köksal, “Bizlere her açıklamasında "Arka bahçe" laftasını vuranlar önce kendilerine ve kendi geçmişlerine bakmalıdır. Arka bahçe sizlersiniz, sizinlerin masanızda tek tip kişiler olur. Sağlık Sen Türkiye'dir, yedi renktir, Sağlık Sen mozaiktir. Türkiye'nin batısı ile doğusu, güneyi ile kuzeyinin birleştiği masadır. Türk, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı olmaksızın her kesimin sendikasıdır. Yerelde ise gizli kapılar ardında serzenişte bulunarak pazarlık yapanlar daha düne kadar savunduğu siyasi partinin genel başkanına söylemediğini bırakmayanlar bugün Topuklu ablanın peşinden koşanlar mı bize taraf diyor. Hak adalet deyip yanlışı savunmanız karakteriniz olmuş. Liyakat diyince yıllardır eleştiri yapıp yakaladığınız ilk fırsatta verdiğiniz onlarca üye arasından neden yönetim kurulu üyenizin ismini verdiniz ve ittifakın çileği dediniz. Başka liyakatlı üyeniz yokmuydu?”

''Haksızlığa uğrayanların sesi olduk'': Haksızlığa uğrayan sağlık çalışanları olduğunu kaydeden Köksal, “Sağlık Bakanlığı Atama Nakil Yönetmeliği açık, bu basın açıklamasını sana yaptıranların ataması haksız atamadır. Pekala aynı şartlar altında olanların atamaları niye yapılmadı. Biz burada haksızlığa uğrayan sağlık çalışanlarının sesi olduk. Sen bu çıkışınla hak adalet deyip haksızlığa taraf oluyorsun. Atama şartları açık kanuni bir hatırlatma yaptık. Çıkarınız için değil devletin bekası için konuşun. Seviyeniz ezber üzerinden. Gerek siyasi bilgi gerek mesleki bilgi gerek hizmet açısından sizden daha devletçi, daha milliyetçi, işimizi daha iyi yaptığımız doğrudur. Ben madem yandaşım yıllardır hazır kağıtlar hariç çıkıp bir hukuksuzluk adına memurların hakkı için ne açıklaması yaptın?”

''Yönetmeliğe aykırı'': Köksal, “İl Sağlık Müdürlüğü’ne ataması yapılan İlhan Özçınarın ataması Atama Nakil Yönetmeliğine aykırıdır. Atama Nakil Yönetmeliği açıktır. Üç ay sonra atama iptalleri mahkemeden döndüğünde İl sağlık Müdürlüğüne geçmek isteyen ve dilekçe verenlerin hakkını kim ödeyecek? Devleti maddi zarara uğratanlara sen mi sahip çıkacaksın? Avukatlık ücretlerini sen mi ödeyeceksin? Göz göre göre yapılan hukuksuzluklara karşı savunma yapman/yapmanız tamda sizin karakterinize oturmuş bir eylemdir. Biz Eskişehir Sağlık Sen Ailesi olarak İlimizde olan bütün yanlışları uyaracak, Devletin birliği ve beraberliği konusunda beytülmala sahip çıkma noktasında hep taraf olacağız. Bizim gücümüz davamız, örgütlü güç olmamız ve çıkarı için susanlara inat tek konuşan olmamızdır. Yüce Yaradandan başka kimseden ne çekiniriz ne korkarız ne de lafımızı esirgeriz. Beşer ve şaşar insanların hata yaptığı yerde kul hata yapar, bizde hata yapan var ise uyarırız, uyarmakta boynumuzun borcudur. Söylemlerin, tespitlerin ve yalana başvurman kaliteni göstermiştir. Sosyal Yardım Projeleri ile yaptıpımız farkındalık çalışmalarımızı bile şahsi reklam olarak algılaman kişiliğini ve karakterini ortaya koymuştur. Yıllardır bizlere Mobing, baskı, zulüm diye adlandırdığınız ne varsa buyrun masaya getirin. Hodri meydan! Yüzleşmeye yalanlarınızı masada ortaya çıkarmaya var mısınız? Türk Sağlık Sen olarak başta Sayın Kararman'ı ve sistem tarafından elenmiş, emeline ulaşamamış kişilerin biriktirdiği ne kadar iddia varsa "buyrun hodri meydan" diyoruz” dedi.