Programa İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, Odunpazarı Gençlik Merkezi Müdürü Şenol Cirit, gönüllü gençler ve ailelerden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik ve Gençlik Merkezi Müdürü Şenol Cirit, yapmış oldukları konuşmalarda birlikte doğa yürüyüşü yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  

Konuşmaların ardından belirlenen Orman Bölge Müdürlüğü Kocakır yürüyüş alanında doğa yürüyüşüne geçildi. Şehri tepeden gören gözetleme kulesine varan katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Zirve noktasında hem ikramlarını alan ve dinlenme imkânı bulan katılımcıların başlangıç noktasına da farklı bir yoldan ulaşarak toplamda 6 kilometreden fazla olan yürüyüş parkurunu tamamlanmasının ardından program son buldu. Katılımcılar düzenlenen etkinlikten memnun olduklarını ifade ettiler.

Eskişehir'de düzenlenen etkinlik koronavirüsle mücadelenin sürdüğü ve her an her dakika sosyal mesafe uyarılarının yapıldığı şu günlerde "bu etkinlik neyin nesi" sorularını gündeme getirdi.