Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak mesajında şu ifadelere yer verdi: 

15 Temmuz Destanı, Türk’ün genetiğinde tarihte yaşadıklarıyla işlenen, söz konusu vatan ise canını düşünmeden ortaya koyma davranışının son örneğidir. Hafızanızı silselerde, o geni bugünkü teknolojiyle yok edemezsiniz.

Tarihinizi okutmasalar, kim olduğunuzu unutturmaya çalışsalar da İstiklal Marşı’nda tüylerinizin diken diken olmasını engelleyemezsiniz. Size başka bayraklar, başka topraklarda güzel hayatlar olduğunu her saniye işleselerde, mezarınızın o topraklarda olmasını nedenini bilmesenizde şiddetle istemezsiniz.

Kendi toprakları mazlumların gözyaşıyla dolu, mazlumların topraklarını da kendi sömürgesi olarak kullanan devletler size demokrasi ve insan hakları dersi verdiğinde, sizin buna inanmayışınız var olan veya hiç olmamış diplomalarınız ve eğitiminizden değil, geninize sinen yaşanmışlıklarınızdandır.

Bugün başkalarının topraklarını adil olmayan bir şekilde istila ederek ‘vatan!’ ilan edenler, olmayan zaferlerini bütün dünyayla kutlarken, sizin 250.000 şehidinizle 1000 yıldır her bir metresini onurunuzla hakkınızla alıp, insanca yaşattığınız vatanınızı dünyada emsali görünmemiş şekilde yazdığınız Çanakkale destanını bile, gün gelir size zafer değildi diye zikretmeye kalkarlar ama bilmezlerki sizin vücudunuz 275 kiloluk top mermisini yeri geldiğinde taşıyabilecek bir genetiğe sahiptir, kulaklarınız duysa bile, beyniniz, beyniniz inansa bile kalbiniz bu sözlere geçit vermez.

Sizin o kadar zaferiniz vardır ki, az şehit - çok şehit, tiyatro - kurgu, zafer - katliam gibi sınıflamalarla bazılarını küçümsemeniz bazılarını yüceltmeniz istenir, oysa ki vatan uğruna giden şehitler bizde sayılarına, şehadete erme durumlarına göre mertebe almazlar, her biri başımızın tacı, geride kalan hayalleri gönlümüzün sızısı, aileleri emanetimizdir. Vatan nedir bilmeyenler, bu kavramları anlayamazlar.

Siz dünyadan o kadar farklısınızdır ki, yaptıkları planların tutmayışı bundandır.

Hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ adlı hiyanet çetesinin beslendiği kıtaya,
100 yıl önce büyük rüya adı altında gidecek gemilerde bütün dünya yer ararken, siz şehadet için o kıtadan gemilere doluşarak Kurtuluş Savaşı’na katılabilme onuruyla memleketine dönen bir neslin evlatlarısınız.

18 Mart, 19 Mayıs, 15 Temmuz sadece son yüzyıldaki örneklerimizdir, dünyada bu zalim düzen var olsa da bilemedikleri şudur ki Türk ebediyete kadar var olacaktır ders almayanlar için takvimde daha bir çok gün vardır.

Rabbim Necip Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun, FETÖ ve türevi hiyanet çetelerine bir daha bu kadar ileri gitme fırsatı vermesin.

Bugün bizlere düşen bu içimizdeki, dış odaklı hain FETÖ örgütünün halen var olan uzantılarının en kısa zamanda kesin bir şekilde yok edilmesidir.

Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!