Eskişehir Ekspres

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesinde yapılan, arsa tahsis, satış ve devir işlemlerinin 6 ayda bir izlenmesi için oluşturulan komisyon toplantısı İl Müdürü Muhammet Taha Güven başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı sonra açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, Eskişehir OSB'de gerçekleştirilen parselasyon ile diğer işlemlerin yasa ve yönetmeliklere uygun gerçekleştirildiğini açıkladı.

Eskişehir OSB'de gerçekleştirilen toplantıda 26 Temmuz 2017 tarihindeki seçimlerinde değerlendirildiğini ifade eden Güven, 26 Temmuz 2017 tarihinde yapılan Eskişehir OSB seçimlerinin, 7 Şubat 2018 tarihinde yapılacak olan Eskişehir OSB'deki seçimlerle bir bağlantısının olmadığını, 26 Temmuz 2017 tarihinde yapılan seçimlerin usulüne uygun ve yasal şartlarda yapıldığının altını çizdi.

Yaptığı değerlendirmede 7 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Eskişehir OSB seçimleri için yasal olarak Eskişehir OSB'nin zorunlu olmamasına rağmen oy kullanacakların listesini askıya çıkardığını anlatan Güven, bu sayede hiçbir mağduriyetin olmayacağını, Eskişehir OSB Yönetiminin bunun önüne geçtiğini belirtti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir OSB'ye 11 Ağustos 2017 tarihinden itibaren seçim için 6 ay süre verildiğini ve buna uygun olarak da seçimlerin bu yılın Şubat ayı içerisinde yapılacağını hatırlatan Güven, "Eskişehir OSB Yönetimi de buna uygun olarak seçimleri planlamış ve gerçekleştirecektir" dedi.