Selin Uz | Eskişehir Ekspres

1’inci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valili Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.  Toplantıda konuşan Vali Özdemir Çakacak “Kamu yatırımlarının 2017 yılı dördüncü dönem sonu itibarıyla genel durumuna baktığımızda; ilimizde 22 yatırımcı kuruluş ve 14 mahalli idare olmak üzere toplam 36 kuruluş yatırım yapmıştır” dedi.  Tüm çalışmalarda olduğu gibi yatırım uygulamalarında da etkin, verimli ve rasyonel bir anlayışla çalışmanın temel prensip olması gerektiğini vurgulayan Çakacak “Çalışmalardan istediğimiz verimi alabilmemiz açısından ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışmaları öneme sahiptir. Bu nedenle bu toplantıda özellikle koordinasyon gerektiren sorun ve darboğazların gündeme getirilmesi önem taşımaktadır. Ayrıca ilgili kurumlarımızın toplantıda alınan kararların çözümlenmesi hususunda da gerekli itinayı göstermeleri ve önem vermeleri gerekmektedir” diye konuştu. 

TEMMUZDA TEDAVİ BAŞLAYACAK: Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge inşaatı yapılmakta olan hastaneler hakkında bilgi verdi. Bilge, Eskişehir Şehir Hastanesi Projesi’nin yaklaşık yüzde 81’inin tamamlandığını söyledi. Bilge “Bin 81 yatak kapasitesine sahip hastanemizin 26 Şubat 2016 tarihinde inşaatına başlandı. Hastanenin Nisan ayı içerisinde yapılması planlanmaktadır. Temmuz ayında da muayenelerin başlayacağını tahmin ediyoruz” dedi. 

MİHALIÇÇIK’A YENİ MERKEZ: Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel Musaözü Tabiat Parkı’nda bungolov ev, çadır ve kamp alanı oluşturulacağını söyledi. Temel “Musaözü sınır genişletme talebimiz uygun bulundu. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Musaözü’nde ziyaretçi iki katından fazla arttı daha da artacağını düşünüyoruz” dedi. Temel, Mihalıkççık’ta geçen sene ilan edilen Yunusemre Tabiat Parkı’nı hatırlattı. Temel “Yunusemre Tabiat Parkı’nda Yaban Hayatı Eğitim Merkezi adı altında 22 yataklı çok güzel, zarif bir bina yaptık. İnşaatı devam ediyor. Oraya piknik alanları da yaparak bu sene hizmete açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.