Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre aralarında Eskişehir'in de olduğu 41 ilin valisi değişti. Atama kararlarına göre 18 ile yeni vali ataması yapıldı, 23 ilin valisi yer değiştirdi. Eskisehir merkez Tepebaşı İlçe Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz Osmaniye Valisi olarak atandı.

Erdinç Yılmaz kimdir?

Adana'nın Aladağ İlçesinden olup 1976 yılında Karaisalı'da doğdu. İlkokulu Dailer Köyü İlkokulunda, Ortaokul ve Liseyi, Akören Ortaokulu ve Lisesinde tamamladı. 

1992 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi. 1996 yılında mezun oldu. Bir yıl süreyle Van'ın Başkale İlçesinde Öğretmen olarak çalıştı. Bu esnada Turizm Bakanlığının açmış olduğu Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı sınavlarında başarılı olarak iki yıl süreyle Turizm Bakanlığında Bakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı.  2006-2008 yıllarında İnönü Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 2017 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında Doktora Programını tamamlayarak Maliye Doktoru Unvanı aldı.

İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.