İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika üyeleri her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını ifade ettiler. Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, “Askerlerimiz, vatanımızın bekası ve selameti için Afrin’de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiriyor. Harekatın 26. günündeyiz. Beklemesinler diyerek cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makaımına, kimi gazilik mertebesine ulaştı. Zeytin Dalı Harekatının gerekçelerini ve hedeflerini, anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınalar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar var” dedi.

ADİL BİR DÜNYA İSTİYORUZ: Karaman, “Bizler, Memur-Sen ailesi olarak terör ve çatışmadan arındırılmış adil bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki, emperyalizm, başta bölgemizde olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yaymaktan çekinmemektedir. İçeride kimlerin sözde savaş karşıtı söylemlerle algılarda cephe açmaya giriştiğini, daha da ötesi her zaman yaptıkları gibi emperyalizmi ve sömürüsünü gizlemeye niyetlendiğini çok iyi biliyoruz.

BÜTÜN BENLİĞİMİZLE DESTEKLİYORUZ: Sözde barış yanlısı gerçekte emparyal geminin tayfası olanlar, ‘Savaşa karşı barış’, ‘Savaş halk sağlığı sorunudur’, ‘barış hemen şimdi’ beyanlarıyla, Türkiye’nin hak ve adalet mücadelesini akamete uğratmak için barış gibi mübarek bir kavramı dahi silaha dönüştürmek hesabı içindedirler. Türkiye terörle mücadele ediyor. Emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatını bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de ‘Allah yardımcınız olsun’ diyoruz” diye konuştu.