Korona virüs vaka sayılarının en fazla olduğu illerden Eskişehir’de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını hiçe sayan bazı vatandaşlar, Kanlıkavak Parkı’na koştu. Kısıtlamayı ihlal edenlerden bazıları park çevresinde koşu yaparken bazıları da ailece yürüyüşe çıktı.

Bisikletle gezenlerin yanı sıra kamp sandalyelerini alanlar, parkın ortasından geçen Porsuk Çayı kenarındaki iskelelerde keyif yaptı.

Pazar arabasıyla gelerek çayın iki yakasını bağlayan köprü üzerinde manzaraya karşı fotoğraf çekinen bir çift ise görenleri hayrete düşürdü.

Bakan Soylu "Kesinlikle müsaade etmiyoruz" demişti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değildir. Bu tarzdan muafiyetler, muafiyet nedeni, buna bağlı olarak zaman ve güzergahlarla sınırlıdır. 'Ben kamu görevlisiyim, ben avukatım, ben mali müşavirim, muhasebeciyim, ben çiftçiyim' deyip, gün boyu kısıtlamalardan muaf olduğunu sanan, istediği yere istediği gibi gidebileceğini zanneden, 'Bakkala, markete gidiyorum' deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmiyoruz. Bu hakka girmektir. Bu hasta olanın sorumluluğunu almak, bunun vicdan azabıyla hem bu dünyada hem de öteki dünyada karşı karşıya kalmak demektir. Bu kadar basit" ifadelerini kullanmıştı.