Hisarlar Grup'a ait tarım makineleri fabrikasına gelen 45 yaşındaki Türker, iş yeri girişindeki güvenlik görevlisinin tabancasıyla başına ateş etti. Çalışanların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve 112 acil servis ekipleri, Zafer Türker'in hayatını kaybettiğini belirledi. Türker'in vefatının ardından çok sayıda siyasi, protokol ve iş dünyasına mensup isimler üzüntülerini sosyal medya hesaplarından duyurdu. İşte o mesajlardan bazıları: 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Eskişehir’in değerli iş insanlarından, Litvanya fahri konsolosu Zafer Türker’in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun. ‬

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Şehrimiz iş insanlarından ve Litvanya'nın Eskişehir Fahri Konsolosu Zafer Türker’in vefat haberini üzüntüyle öğrendim... Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü: Eskişehirimizin iş dünyasının değerli ismi ve Litvanya'nın Eskişehir Fahri Konsolosu Zafer Türker’in vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar: Şehrimizin değerli iş insanlarından ve Litvanya'nın Eskişehir Fahri Konsolosu Zafer Türker’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Eskişehir ve ülke ekonomisine hem markalaşma hem de üretim noktasında büyük katkılar sunan Türker ailesine, sevenlerine, Eskişehir ve ülkemiz iş dünyasına baş sağlığı diler, merhuma Allah’tan rahmet dileriz.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Şehrimizin önemli iş insanlarından Litvanya Eskişehir Fahri Konsolosu Zafer Türker’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: ‪İş dünyamızın önemli isimlerinden aynı zamanda Litvanya Eskişehir Fahri Konsolosu Zafer Türker’in vefatını üzüntüyle haber aldım. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.‬

Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı: Şehrimizin önemli sanayi kuruluşlarından Hisarlar’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapmış, Litvanya Fahri Konsolosu Zafer Türker’in vefat haberini büyük üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum...

Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan: Şehrimizin önemli iş insanlarından, Hisarlar Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Litvanya Eskişehir Fahri Konsolosu Zafer Türker'in hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduk. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler: Şehrimizin değerli iş insanlarından ve Litvanya'nın Eskişehir Fahri Konsolosu Zafer Türker’i erken kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Merhum Zafer Türker, genç yaşına rağmen iş hayatında büyük sorumluluklar almış, şehrimizin önemli markalarından biri olan Hisarlar Grup’un küresel bir şirket olmasına katkı sağlamıştır. Eskişehir ekonomisinin uluslararası pazarlardan daha çok pay alması için çalışan, üreten, istihdam ve katma değer yaratan Zafer Türker’in vefatı Eskişehir’in tüm iş camiasını derinden sarsmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve Eskişehir Ticaret Odası adına, Merhum Zafer Türker’e Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim. 

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş: Odamız üyesi Hisarlar Makina’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış, Litvanya Fahri Konsolosu Sayın Zafer Türker’in vefatı bizleri derinden üzmüştür. Şehrimiz sanayisine çok büyük değer kazandıran, girişimci ruhu ile örnek olan sayın Türker’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz.

ESMİAD: Litvanya'nın Eskişehir'deki fahri konsolosluğunu yürüten eski Hisarlar Grup Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Türker vefat etmiştir. Sayın Türker’e ALLAH’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.