BEBKA’nın desteği ve Eskişehir Turist Rehberleri Derneği ile Anadolu Üniversitesi'nin ortak projesi olan turist rehberleri Frigya bölgesine tur tasarlıyor. Eskişehir'in Han ilçesi sınırlarını da kapsayan Frigya bölgesini gezen heyet ilçenin tarihi dokusuna hayran kaldı.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesinden Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Öğretim Üyesi Dr. Duygu Yetgin Akgün ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Hakan Çalışkan'la birlikte Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural ve Ankara Turist Rehberleri Odası'ndan (ANRO) Fuat Turan ve ANRO Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Budan Han'daki tarihi bölgeleri tek tek ziyaret ederek incelemelerde bulundular. İlçedeki yer altı şehri, Hüsrevpaşa Camii, Başara'da bulunan kiliselerin anlatımını Doç. Dr. Ahmet Oğuz Alp gerçekleştirdi.

Han Belediyesi sosyal tesislerinde ağırlanan öğretim elemanları ve turist rehberleri, bölgenin tarihi ve turistik zenginliklerini yerinde gördü.

Ziyaretlere ilişkin konuşan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da akademisyen ve turizmcilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.