Eskişehir Ekspres

Eskişehir genelinde gece saatlerinden itibaren başlayacak yağışların yağmur ve kara karışık yağmur şeklinde olacağı, yarın (18 Ocak) sabah saatlerinden itibaren ise rüzgarın kuzeyli yönlere dönmesi ve hızlı sıcaklık düşüşü ile birlikte kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının perşembe günü gece saatlerine kadar aralıklarla devam ettikten sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Eskişehir genelinde rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına, yarın sabah saatlerinden itibaren ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği beklenmektedir.

Cuma günü yağış beklenmiyor ancak, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının Perşembe günü hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği, Cuma gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı, hafta sonu ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

Eskişehir’de beklenen hava durumu ile en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları ise şöyle,

  • 18 Ocak Perşembe: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı: 2 / 4 0C
  • 19 Ocak Cuma:  Az bulutlu: -3 / 2 0C
  • 20  Ocak Cumartesi:  Parçalı bulutlu: -4/ 6  0C
  • 21  Ocak  Pazar:  Çok bulutlu: 1 / 9 0C

UYARI: Önümüzdeki günlerde meteorolojik açıdan kuvvetli hava olayları (kar yağışı, ani sıcaklık değişimi, kuvvetli rüzgar, kuvvetli buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.)  beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.