Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden alınan bilgilere göre, Eskişehir'de bugün (6 Mayıs Pazar) kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. 

Yapılan açıklamada "Eskişehir, Kütahya, Bilecik'in tamamıyla; Bursa ilinin kuzey kesimleri haricinde kalan yerlerde 6 Mayıs 2018 Pazar günü beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre de sağanak ve gök gürültülü sağanağın Aydın genelinde, Balıkesir merkez ve güneyinde, Bursa merkez ve güneyinde, Manisa ile Uşak genelinde yarın sabah saatlerinden itibaren; Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya genelinde ise öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.