ETİ Sosyal Bilimler Lisesi, lise 1’inci sınıf öğrencileri İnönü ilçesinde bulunan İnönü Savaşları Karargâh Müzesi’ni ziyaret ettiler.

ETİ Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen Kuruluştan Kurtuluşa Gezisi kapsamında öğrencilerin ilk durağı İnönü Savaşları Karargâh Müzesi oldu. Genç nesillere tarih ve kültür bilincini aşılamak, müzelerin önemini ve değerlerini anlatmak amacıyla düzenlenen gezi kapsamında tarih ile buluşturulan lise 1’inci sınıf öğrencilerini İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt karşılayarak, İnönü Savaşları Karargâh müzesi ve İnönü ilçesinin tarihi ve kültürel yapısı ve Türk Hava Kurumu İnönü Kampı hakkında bilgi verdi. Tarih dersinde öğrendikleri bilgilere müzede sergilenen eserler aracılığı ile ulaşan ve onları doğrudan inceleme fırsatı yakalayan öğrenciler, gezileri sırasında gözlem yapma imkânı da buldu. Geziye katılan öğrenciler, Kurtuluş Savaşının dönüm noktalarından olan İnönü Savaşlarının gerçekleştiği ilçenin tarihi dokusuna hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Eskişehir’de çocuklara unutulmaz bir gün yaşattılar Eskişehir’de çocuklara unutulmaz bir gün yaşattılar

Müze ziyareti sonrası İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden öğrenciler daha sonra Başkan Bozkurt ile hatıra fotoğrafı çektirdi.