Cephe tasarımı, bir mimari projenin oldukça detaylı bir biçimde ele alınması gereken tasarım konularındandır. Teknolojinin hızla gelişmesiyle mimari görselleştirme araçları da tasarım detaylarını en ince ayrıntısına kadar ifade etmeye imkân tanımaktadır. Bu gelişme de cephe tasarımı çalışmalarının farklılaşmasına, yenilikçi çözümlerin ve fikirlerin ortaya konulmasını sağlamaktadır. 

Cephe tasarımı için önerilen malzemeler, dokular ve renkler bilgisayar ortamında yapılan 3D görselleştirme çalışmaları ile proje uygulandığındaki gerçek haliyle bire bir aynı olacak şekilde ifade edilebilmektedir. Bu 3 boyutlu tasarım çalışmalarının temelini çeşitli bilgisayar donanımları ve yazılımları oluşturmaktadır. 3D görselleştirme çalışmaları yapılabilmesi için gerekli olan donanım elemanlarına sahip olduktan sonra mimari tasarıma imkân veren yazılımlar aracılığıyla tasarım çalışmaları yapılır. Proje gerçek ölçüleri referans edilerek katı bir model haline getirilir ve denizlik, korkuluk gibi en ince ayrıntısına kadar detaylandırılabilir. Modellenen bu kütle daha sonra render dediğimiz görsel işleme yazılımları aracılığıyla dijital çalışma alanının sağladığı çizim pratikliği tasarımcının önereceği tasarıma odaklanarak daha nitelikli bir cephe tasarımı yapabilmesini sağlar. Çünkü karakalem ile yapılan eskiz çalışmalarına kıyasla dijital ortamdaki 3 boyutlu çizim çalışmalarının sunduğu pratiklikler yaratıcı fikirlere imkân tanımakta ve tasarımcılara hız kazandırmaktadır. Karakalem perspektif çizimlerinde örneğin bir tuğla veya taş malzemenin cephe tasarımında kullanıldığında verdiği etkiyi çizerek anlamak ve anlatmak güçtür. Fakat 3D görselleştirme çalışmalarında kullanılması düşünülen cephe kaplama malzemesini saniyeler içerisinde yapı kütlesinin üzeri kaplanarak yaratacağı etki görülebilir. Bu 3 boyutlu tasarım çalışmaları ile önerilen tasarımın uygulama sonrasında nasıl gözüktüğü gerçekçi biçimde dijital ortamda deneyimlenebilmektedir. Bu sayede proje paydaşları önerilen tasarımla ilgili daha kolay fikir yürütebilir. Ayrıca bu gerçekçi görselleştirme çalışmaları sayesinde yapının uygulama esnasında alacağı son durum incelenerek, uygulama sırasında doğabilecek hata ve aksaklıkların da önüne henüz daha inşaat başlamamışken geçilebilir. Bu yönüyle 3 boyutlu cephe tasarımı çalışmaları için mimari projenin bir tür demo çalışmaları da denilebilir. Cephe tasarımı yapmak için mimari ofisler tarafından sıkça kullanılan 3D görselleştirme araçları, aynı zamanda yüklenici firmalar ve gayrimenkul pazarlama firmaları için de oldukça önemlidir. Çünkü bu görsel sunumlar aracılığıyla henüz inşa edilmemiş olan yapının cephe tasarımı, iç mekân tasarımı, peyzaj tasarımı gibi proje detayları kullanıcılara sunulabilir. Böylece projeyle ilgilenen ve satın almak isteyen kullanıcılar henüz daha inşa edilmemiş proje hakkında cephe tasarımı, peyzaj tasarımı ve iç mekân tasarımlarına ait tüm detayları 3D görselleştirme çalışmaları üzerinden inceleme fırsatı yakalarlar.

Bu 3D görselleştirme çalışmaları, gerekli donanıma ve yazılımlara sahip profesyonel olarak hizmet veren ofisler tarafından yapılmaktadır. Bu yazılımları kullanabilen profesyonel kişiler 3D görselleştirme uzmanı olarak isimlendirilirler. Tasarım çalışmalarının nitelikli bir biçimde yapılabilmesi projenizin profesyonel tasarımcılar tarafından ele alınması önemlidir. Özellikle cephe tasarımı ve iç mekân tasarımı çalışmaları mimarlık disiplini ve mesleki yetkinliğine sahip profesyonel tasarımcılar tarafından yapılmalıdır. 

All Render, mimar ve iç mimar çalışma ekibiyle cephe tasarımı ve iç mekân tasarımı üzerine profesyonel hizmet veren önemli firmalardandır. Yaşadığımız kentlerimizi meydana getiren en önemli unsurlardan birisi şüphesiz mimari yapılardır. O nedenle yapıların cephelerinin tasarımları parsel ölçeğinde farklı, ilgi çekici bir tasarım ortaya koymaktan ziyade kentsel mekânın dizaynı ve kent siluetinin bir parçası olarak ele alınmalıdır. www.allrender.net adresinden çalışmalarını inceleyebileceğiniz All Render, her projenin kendine ait bir bağlamı olduğuna inanarak projenize özgü cephe tasarımı fikirleri geliştiriyor. Projenin cephesini sadece ilgi çekici bir çalışma olması amacıyla tasarlamıyor. Projenin çevre bağlamıyla birlikte ekonomik ve sosyal bağlamını da göz önüne alarak yenilikçi ve uygulanabilir cephe tasarımı fikirleri geliştiriyor. Cephe tasarımı çalışmalarında nitelikli bir tasarım çalışması yapılması kadar 3D görselleştirme çalışmalarının fotogerçekçi yani bir fotoğraf çekimi kadar gerçekçi görünüyor olması da büyük önem arz etmektedir. Gerçekçi görsel sunumları hazırlamak için yazılımlara hâkim olunması ve doğru ışık miktarının ayarlanması, doğru renk tonlarının belirlenmesi ve gerçekçi modeller hazırlanması gereklidir. All Render ekibi sahip olduğu güçlü donanım ekipmanları, edindikleri mimarlık tecrübesi ve 3D görselleştirme yazılımlarına olan hâkimiyetleri sayesinde görsellerinizi sanatsal bir bakış açısıyla ele alıyor. Türkiye’de ve yurtdışında birçok projenin tasarım ve 3D görselleştirme çalışmalarını sürdürmüş olan ve sürdürmeye devam eden ofis;  iç mekân tasarımı ve iç mimarlık, cephe tasarımı, mimari animasyon, 360 panorama VR sunum, , ürün tanıtımı gibi bir çeşitli görselleştirme ve tasarım çalışmaları üzerine hizmet vermektedir. All Render ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi edinmek için All Render web sitesini ziyaret edebilir, projeleriniz için doğru çözümleri danışmak için tasarım ve görselleştirme ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Büyük bir hızla gelişen 3D çizim teknolojisinin getirdiği görsel sunum imkânlarına profesyonel tasarımcılar eşliğinde erişebilirsiniz.