Afyonkarahisar Ziraat Odası, Şeker-İş Sendikası ve Afyon Pankobirlik'i ziyaret eden CHP heyeti, Afyon Şeker Fabrikası önünde fabrika işçileri ve Afyon halkı ile bir araya gelerek, hükümete Şeker Fabrikalarının satılmaması çağrısında bulundu. Şeker Fabrikalarının on binlerce emekçiye, çiftçiye, esnafa iş, aş sağladığını dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, “Sizlere Eskişehir’imizden, Bursa’dan, İzmir’den, Ankara’dan dayanışma selamlarımızı getirdim. Şeker fabrikalarımız en milli, en yerli üretim kaynaklarımızdır. Halkın fabrikaları şeker fabrikalarımız satılırsa tüm Türkiye kaybeder. Şeker Farikalarımıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.. 

İMZA KAMPANYASINA DESTEK: CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’ini de aralarında bulunduğu CHP heyeti Afyonkarahisar’da gerçekleştirdikleri bir dizi ziyarette Şeker Fabrikalarının satılmaması gerektiğini anlatarak, yurttaşlara şeker fabrikalarına sahip çıkma çağrısında bulundu. Heyet, Şeker İş Sendikasının şeker fabrikalarının özelleştirilmemesine ilişkin başlattığı imza kampanyasına da destek verdi. 

ÖZELLEŞTİRME KARARINDAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMELİDİRAfyon Şeker Fabrikası önünde çiftçi ve üreticilerle bir araya gelen CHP heyeti, şeker fabrikalarının satılmasına karşı tepkilerini dile getirerek, şeker fabrikalarına sahip çıkma çağrısında bulundular. Şeker Fabrikalarının ülkenin milli kaynakları, üreten fabrikaları olduğunu belirten Çakırözer, “ On binlerce emekçimiz, çiftçimiz şeker fabrikalarından iş, aş sağlıyor, ekmeğini kazanıyor. Ekonomideki kötü gidişattan kurtulmanın yolu şeker fabrikalarının özelleştirilmesi değildir. Fabrikalarımız ekonomimize, üretimimize faydalı hale getirilmelidir. Cumhuriyetle satış bu fabrikaların satılmasından, çiftçinin, emekçinin gelir kaynaklarının kesilmesinden bir an önce vazgeçilmelidir” diye konuştu. 

SIRADA ESKİŞEHİR VE ANKARA VAR: Konuşmasında Eskişehir’de çalışan şeker işçilerinin ve Eskişehir’deki şeker pancarı üreticilerinin dayanışma mesajlarını Afyon’daki şeker üreticileri ile paylaşan Çakırözer, “Kimse Afyon’daki fabrikadan bana ne diyemez. Afyon satılırsa Afyon’daki işçi, çiftçi işinden aşından olursa sıra Eskişehir’e, Ankara’ya da gelir. Afyon’dan Turhal’dan Alpullu’dan, Bor’dan bana ne diyemeyiz. Fabrikalarımıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.