Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Törende konuşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “Zorlu bir iki ay geçireceğiz. Bu iki ayda uyumayacağız, dinlenmeyeceğiz, tatile gitmeyeceğiz” dedi. 

Etkinlikte konuşan Özkar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve egemenlik bir tek kişiden bir aileden bir zümreden millete geçti. Milletin egemenliğinin sembolüdür, milletin birliğinin sembolüdür Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrat hakların sembolüdür Türkiye Büyük Millet Meclisi. Ama maalesef gelinen noktada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin denetim yetkileri adeta Yasama yetkisi de dahil bütün yetkileri tırpanlanmak istenmekte. Ama önümüzde bulunan seçim sürecinde bu tırpanlamaya ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin etkisizleştirilmesine set olacağız ve CHP ve demokratik güçler bu ülkede Cumhurbaşkanlığını kazanacak ve yeniden meclisi işler hale getirecektir, kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Türkiye Büyük Millet Meclisi demokrasinin ilk adımı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara emanet edilmiştir. Çünkü yeni nesil yetişen çocuklarımız Cumhuriyeti korumak ve yüceltmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Gençler ve çocuklar son derece duyarlı bu ülkenin geleceğine sahip çıkma eğiliminde. Bu, sevindirici” dedi. 

Seçim süreci ile ilgili de konuşan Özkar, “Zorlu bir iki ay geçireceğiz. Bu iki ayda uyumayacağız, dinlenmeyeceğiz, tatile gitmeyeceğiz. Bu ülkenin kurtuluşu için mücadele edeceğiz. CHP demokratik tıkanmanın önüne geçecek bir adım attı. Milli irade diyenler milli iradenin yansımasını önleyecek şekilde bir siyasi partinin seçime girmesinin önüne engel çektiler. Ama CHP müdahil oldu ve milli iradenin yansıması için gereğini yaptı bundan sonra da yapacaktır. İl başkanlığına ilk seçildikten sonra yaptığımız il danışma kurulunda yemin ettim söz verdim. CHP iktidara gelene kadar tatil yapmayacağım, yapmadım. Bir hafta sonunu dahi evimde geçirmedim. Ama inşallah 24 Haziran’dan sonra 25’inde inşallah ayaklarımızı uzatacağız ve dinleneceğiz” diye konuştu.