Covid -19 testleri pozitif çıkan ve evde tedavilerine başlanan hastalara ilaçların filyasyon ekiplerince ulaştırıldığını anlatan Bilge, bu ilaçların Sağlık Bakanlığı klavuzlarında önerildiğini ve ücretsiz verildiğini ifade etti.

Sağlık İl Müdürlüğü'nde hizmet veren 0 222 2308025 Covid Çağrı Hattı'na gelen geri bildirimlerde, hastaların ilaçların kullanılmasında en çok ilaç dozunun karıştırıldığının ortaya çıktığını söyleyen Bilge, "Ayaktan izlenecek komplike olmayan veya hafif-orta pnömonisi olan olası-kesin Covid-19 olgularında hem de yatış endikasyonu olan Covid-19 olgularında Hidroksiklorokin ve-veya Favipiravir kullanımı öneriliyor. İki ilacın da mutlaka hekim tavsiyesi ve gözetiminde kullanılmalı. Buna göre Favipiravir'in ilk gün sabah ve akşam 8'er tane, devamında ise 4 gün boyunca yine sabah ve akşam 3'er tane içilmesi gerekiyor" dedi.

Bilge, vatandaşların ne kadar doz almaları gerektiğini, kendilerine ilaçlarla birlikte ulaştırılan broşürler üzerinden takip edebileceklerinin altını çizerek, ilaçların kullanımında herhangi bir yan etki görüldüğünde veya şikayetlerin artması durumunda ise hekime başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.