Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünün, kente yeni yeşil alanlar kazandırmak, topluma ağaç ve orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlığı edindirmek, çevre anlayışının gelişmesine katkı sağlamak için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Eskişehir Şehir Hastanesi'nde doğan "Her Yenidoğan Adına Bir Fidan" dikimi yapılacak, dikilen her fidanın sertifikası yeni doğanların ebeveynlerine takdim edilecek.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan her yenidoğan adına bir fidan dikilmesine ilişkin işbirliği protokolü Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ile Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel tarafından Eskişehir Şehir Hastanesi'nde imzalandı. İşbirliği protokolü İmza töreni sonrası Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce Eskişehir Şehir Hastanesi'ne tedavi için gelen hasta ve yakınlarına bin adet orman bitki çayı ve bin adet te tören fidanı dağıtımı yapıldı. İmza töreninde Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Dr. Ali Mumcu, Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran, ve Şehir Hastanesi İdarecileri hazır bulundu.

Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen proje daha önce iki kurum arasında yapılmış,  Eskişehir Devlet Hastanesi'nin kapanıp, Eskişehir Şehir Hastanesi olarak hizmete devam etmesiyle işbirliği protokolü yeniden düzenlenerek imzalandı. Protokol kapsamında Eskişehir Şehir Hastanesi'nde doğan her bebeğin annesine, taburcu olmadan önce,  bebeği adına düzenlenmiş bir fidan sertifikası takdim edilecek, dikim mevsimi geldiğinde ise sertifika teslim edilen her bir bebek için bir fidan dikilecek. Üzerinde barkot bulunacak olan sertifika, ilgili ekrana okutulduğunda, fidanın bulunduğu ormanın konumunu gösteren harita görülecek. Fidan dikim işlemi Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olup anne-baba isterse ilgili ağaçlandırma sahasına giderek kendi bebeğinin fidanını kendisi de dikebilecek. Fidanların temini, ihata, sulama, koruma ve bakımını Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü üstlenecek. 

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel "İl Sağlık Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz ilimizdeki her doğan için bir fidan dikilmesine ilişkin işbirliği protokolü Kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneği olacak" dedi. Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge de sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini belirterek, "Her Yeni Doğan’a Bir Fidan" kampanyası ile artık Eskişehir Şehir Hastanesi'nde dünyaya gelen tüm bebeklerin dikili bir ağacı olacağını kaydetti.

Protokol imzalanmasını takiben Eskişehir Şehir Hastanesi'nde doğan Toprak bebek adına düzenlenen fidan sertifikası İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Orman Bölge Müdürü Recep Temel ve Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Dr. Ali Mumcu tarafından imzalanarak bebeğin annesine takdim edildi.

İşbirliği protokolü imza töreni ve sertifika takdimi sonrası Eskişehir Şehir Hastanesi'ni Bilge ile birlikte inceleyen Temel, Şehir Hastanesi'nin temel tıbbi ve teknolojik imkanlarıyla üst seviyede dev bir sağlık kampüsü olduğunu ve Eskişehir'e verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.