Sempozyum Düzenleme Kurulu’nda ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği Başkanı Prof. Dr. Tunç Akkoç, Sempozyum Eşbaşkanı Prof. Dr. Gökhan Adaş, ESOGÜ ESTEM Müdürü Doç. Dr. Ayla Eker Sarıboyacı ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Onur Uysal yer alıyor. Sempozyumda kök hücrenin kanser tedavisini üstlenip üstlenemeyeceği ve yakın gelecekte kanser tedavisinde en çok uygulanması beklenen genetiği değiştirilmiş hücrelerle uygulanan kişiye özgü tedaviler gibi konuların ele alınacağı belirtildi.

Sempozyumda önemli konular konuşulacak: Sempozyum Düzenleme Kurulu, ekonomik sıkıntıların, iklim değişikliğinin ve çevre kirliliği gibi sorunların hastalık oranlarını artırdığını belirterek şöyle söyledi: “ Tedavisi mümkün olmayan hastalıklarda gündeme gelen hücresel tedavinin temelini; kök hücre, bağışıklık sistemi hücreleri, somatik hücreler ve doku mühendisliği ürünleri oluşturmaktadır.” Yakın gelecekte kanser tedavisinde en çok genetiği değiştirilmiş hücrelerle uygulanan kişiye özgü tedavilerin konuşulacağını bildiren kurul, bu alanda önemli gelişmeler olacağını söyledi. 

Tıptaki gelişmeler ve ileri teknolojiler sayesinde çeşitli hastalıkların tedavisi yeni boyut kazandı. Kurul sempozyumda, kök hücre ve diğer hücresel tedavilerdeki son gelişmeler, ülkemizde Sağlık Bakanlığı izniyle hastalarda uygulanan klinik tedavilerle birlikte sunulacağını söyledi.

Sempozyuma değerli bilim insanların geleceği ve sempozyumda ‘çip içerisinde organ ya da çip içerisinde insan’ şeklinde adlandırılan, insan patofizyolojisini mimik etmesi amaçlanan ve sonuçta yeni ilaçların geliştirilmesinde ve hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen yeni platformlar hakkında güncel bilgilerinde paylaşılacağı bildirildi. Sempozyuma konuya ilgi duyan herkesin davetli olduğu söylendi.