AK Parti, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemenin bulunduğu kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.  Teklife göre sağlık çalışanına şiddet uygulayan "kasten yaralama" suçuyla yargılanacak. Teklif 43 maddeden oluşuyor ve Perşembe Günü komisyonda görüşülmesi bekleniyor. Kanun teklifinin yasalaşması halinde sağlık kurumlarında şiddet uygulayanlar serbest bırakılmayacak ve kasten yaralama suçlarından işlem görecek. 

Uzun zamandır uğraşıyoruz

Kanun teklifini değerlendiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Uzun zamandır uğraş verdiğimiz bir konu. Sağlık çalışanlarına şiddet kabul edilemez. Bu çerçevede saldırıda bulunup aynı dakikada serbest kalan uygulamalar ve caydırıcı olmayan cezalar bitecek ve önüne geçilmiş olacak” dedi.

Sağlık güvenceleri 1 yıl alınmalı

İkinci bir tekliflerinin olduğunun altını çizen Köksal, “İkinci teklifimiz de şiddete başvuranların sağlık güvencesi bir yıl süre ile askıya alınmasıdır. Son zamanlarda artan sağlık çalışanlarına şiddetin bu uygulamalarla giderileceğini düşünmekteyiz” diye konuştu.