Saç ekimi uygulaması saçlarında birçok farklı nedenden ötürü dökülmeler yaşanan kişilerde doğal bir yöntem olması nedeni ile tercih edilen uygulamalardır. Saç köklerinde artık aktif olmayan bölümler birçok farklı nedene bağlı olarak kopar ve dökülür. Köklerde zayıflık olan bölgenin genişlemesi ile de bu bölgelerde kellik problemi ortaya çıkar. İnsanları normal oldukları yaşlardan daha fazla yaşta gösteren kellik problemi aynı zamanda kişilerde psikolojik olarak da ciddi sıkıntılara yol açar. Sosyal yaşamlarında bu durumdan olumsuz etkilenen kişiler daha pasif ve asosyal bir duruma düşerler. Yapılacak uygun aç ekimi işlemleri ile kısa sür içerisinde kişilerin tekrar psikolojik olarak toparlanmaları e sosyal yaşamlarına geri dönmeleri de mümkün olur. Profesyonel koşullarda uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilen işlemler neticesinde kısa süre içerisinde kişilerin kaybettikleri saç köklerine yeniden kavuşmaları mümkün olur. Kalıcı çözüm olması ile tercih edilen saç ekimi uygulamaları verdiği başarılı sonuçlar nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde tercih edilen estetik operasyonlar sırasında ilk sırada yer alan saç ekimi uygulamaları kişilere özel olarak uygulanan işlemlerdir. Kullanılan teknikler hastanın özelliklerine ve tercihlerine göre değişiklik gösterir. Hastalara en uygun olan teknikler tercih edilerek baş derisi bölgesinde etkili bir saç ekimi uygulaması gerçekleştirilir.

Saç ekimi uygulamaları saç derisinde kelliğin oluştuğu bölgelerde gerçekleştirilir ve bu bölgelere ekilmek üzere kullanılacak olan kıl kökleri ense bölgelerinden tercih edilir. Canlı olma ihtimali oldukça yüksek olan ense bölgesinde bulunan saç kıllarının kuvvetli de olması, tercihin bu bölgelerden yapılmasını sağlar. Greft olarak adlandırılan bu saç kökleri titiz çalışmalar ile ense bölgesinden alınır ve ekilecek olan alana tek tek dikilerek işlem sonlandırılır.

Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası

Saç ekimi uygulamalarında kişiler sonraki sürece karşı hazırlanır ve bu aşamada merak edilen bütün soruların cevap bulması sağlanır. Saç ekimini tercih eden kişilerde oluşan korku tekrar eski günlerine dönecekleri yönünde sahip oldukları düşüncelerdir. Saç ekimi uygulamalar sonrasında hastalarda saç dökülmesi problemi görülecektir ancak bu durum tamamen kontrol altında gerçekleşir. Hastalar bu süreç hakkında önceden bilgilendirilir ve bu süreçte yaşayacakları paniğin de önüne geçilir. Ekim sonrasında saç derisinde komple bir döküm meydana gelecektir ve ardından bütün saç köklerinin aynı oranda çıkması sağlanacaktır. Hasta bu süreçte sargı ile baş bölgesini korur ve iyileşme sürecinin ilerleyen safhalarında sağlıklı saçlarına da kavuşur.

En iyi Saç Ekimi Merkezleri

Saç ekimi uygulamaları ülkemizde birçok merkezde güvenli koşullarda gerçekleştirilir. Hastalar saç ekimi işlemine karar verdikten sonra merkezler ile iletişime geçerek profesyonel hizmetlerden faydalanabilir.

DHI En iyi Saç Ekimi Merkezleri

Saç ekimi uygulama yöntemleri arasında yer alan DHI saç ekimi uygulamaları ile kısa sürede başarılı şekilde yeni saçlara sahip olunması mümkün olur. DHI saç ekimi teknikleri özel tıbbi kameler eşliğinde gerçekleştirilir ve her bir saç kökünün titizlik ile yerleştirilmesi sağlanır. Choi kalemi adı verilen bu kalemler saç köklerini içerisine hapseder ve baş bölgesinde ekim yapılacak yerlere saçların dikkatlice yerleştirilmesi sağlanır. DHI saç ekimi uygulamalarının tercih edilmesindeki bir diğer önemli neden saç köklerinin bu teknik ile daha kısa süre içerisinde ekilmesidir. DHI yöntemi kullanılarak yapılan ekimlerde saç köklerinin daha canlı özelliklere sahip olduğu görülür. Bu işlem sonucunda ekimi yapılan saçlarda başarı gösterme oranı iki kat daha fazladır.

DHI Saç Ekimi Fiyatları

DHI saç ekimi uygulamaları kişilere özel olarak yapılır. Bu nedenle en net bilgi ve fiyat edinebilmek için hastaların sağlık merkezleri ile iletişime geçmeleri gerekir. Yapılacak ön muayenenin ardından DHI saç ekimi yaptıracak kişiler daha net fiyat bilgisine sahip olabilir.