Kongrenin resmi açılışı Anadolu Üniversitesi, Öğrenci Merkezi, Salon 2016’da saat 10 Ekim 2018 saat 09:30’da yapılacak.

SERES’18, ilgili konu başlıklarında çalışan yurtiçi ve yurtdışı akademisyenleri, öğrencileri, sanatçıları, tasarımcıları ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirmek, bilgi birikimlerinin ve tecrübelerinin paylaşılmasını sağlamak ve bu sayede ulusal ve uluslararası düzeyde üniversite-sanayi işbirliği olanaklarını artırmayı amaçlamakta.

Kongre kapsamında endüstriyel seramiklerden elektro seramiklere, bor içeren seramiklerden pillerde enerji sağlayan seramiklere kadar farklı oturum başlıklarındaki davetli (yaklaşık 90 adet), sözlü (120) ve poster (50) bildiriler haricinde eğitimler ve paneller de katılımcıların dikkatine sunulacak. 

Kongrede sadece bilimsel ve teknolojik içeriği ile değil, aynı zamanda sanatsal faaliyetleri ile de öne çıkmayı hedefleniyor. Bu kapsamda 10 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında 3 farklı temada “1. Uluslararası Seramik Takı Sergisi”, “1. Uluslararası Fantastik Çaydanlık Sergisi” ve “4. Uluslararası Cam ve Seramik Sergisi: Eski ve Yeni” sırasıyla Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda ve Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde sergilenecek.