Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, 1979 yılından beri verilen ödüllerin kültür sanat ve edebiyat dünyasında önemli bir prestij haline gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Sanatçılarımızın eserleriyle, milletimizin gönlünde edindikleri müstesna yeri, bugün vereceğimiz ödüllerle devlet adına da tescil etmiş oluyoruz." diye konuştu.

'ESKİŞEHİR ODUNPAZARI'NDA DA BÖYLE BİR ADIM ATTIK': Bunun aynı zamanda çok da önemli bir vefa olduğunu dile getiren Erdoğan, "Geçenlerde Eskişehir Odunpazarı'nda da böyle bir adımı attık. Sağolsun Erol Tabanca Bey, orayı bizzat kendileri inşa ve ihya edecekler. Eskişehirimize de gerçekten ismiyle müsemma bir müzeyi oraya böylece yerleştirmiş olacağız." şeklinde konuştu.

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILMIŞTI: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Şubat'ta AK Parti altıncı il olağan kongresi için geldiği Eskişehir'de 'Odunpazarı Modern Sanatlar Müzesi'nin temel atma törenine katılmıştı. Eskişehir'de konuşan Erdoğan temelini attıkları eserin 1 buçuk yılda tamamlanacağını ve Odunpazarı'nın modern müzesine kavuşacağını söylemişti.