Şanlıurfa kültürünü Eskişehir’de yaşatan ve farklı mekanı farklı sunumları ile dikkat çeken ‘Ciğerci Aziz’de yemekler hem lezzetli hem de sağlıklı. Her gün 60 personelle hızlı bir şekilde hizmet verilen restoranda tatlılar da tadılmaya değer. Şanlıurfa’ya özgü en değerli tatlılar Eskişehir’de Ciğerci Aziz’de yer alıyor ve ustalar tarafından hazırlanıyor.

Ramazan ayında ne gibi yenilikler yaptınız restoranınızda?

Ramazan ayı bereketli bir ay. Bu Ramazan da yine Eskişehir’de fark yarattık çok şükür. Çok rağbet var, çok fazla randevu alıyoruz. Normal günlerde 800-900 kişi ağırlıyorken şimdi bin kişiyi her gün burada ağırlıyoruz. Burada Urfa kültürünü yansıtıyoruz. Eskişehir bu kültüre uzak bir şehir değil Eskişehir bir kültür şehri. Burada iftara gelenler çok eğleniyor keyifli bir şekilde yemeklerini yiyorlar. İftardan önce Ney eşliğinde iftarı bekliyoruz, burada Ezanı canlı okuyoruz. Ezandan sonra yemek yeniyor ve canlı müzik keyfi başlıyor. Aynı eski Ramazanlarda olduğu gibi. Örf ve adetlerimizi unutmayalım, kültürümüzü unutmayalım amacımız bu. Gelecek nesillerimize hatırlatalım. Bunu da elimizden geldiğince sürdüreceğiz. 

Ciğerci Aziz Markası Eskişehir’de kaç yıldır var?

Ciğerci Aziz Eskişehir’de dokuz yıldır var. Şu an 11 ilden bayilik istekleri var fakat buna sıcak bakmıyoruz kendimiz açmayı düşünüyoruz. İstanbul ve Ankara’dan bunun startını vereceğiz. Tarih olarak ise çok yakında diyebilirim. Artık markamız diğer illerde de olacak inşallah. Biz buraya geldiğimiz zaman bu tarz bir restoran olmadığını gördük. Başladık ve Eskişehir halkından da çok güzel bir karşılık aldık. Eskişehirli vatandaşlar bu kültür ve lezzetleri benimsediler. Buranın bu şekilde olmasını onlara borçluyuz tabiî ki. Burada olmamızın en büyük paydaşı Eskişehir ve Eskişehir halkı. 

Restoranınızda farklı otantik bir hava var, bunu da duvarlardaki süslemeler ve mekanın tasarımı sağlıyor, böyle bir ortam hazırlamaya nasıl karar verdiniz?

Urfa’nın köylerinde tarihi anlatan çok fazla obje var. Dedelerimizin ninelerimizin eskiden kullandığı eşyaları sergiliyoruz burada. Şu an burada yeni bir ürün yok, hepsi kullanılmış ürünler. Bu da insanları etkiliyor tabi. Burayı ben kendim tasarladım. Hiçbir yerde olmayan bir tasarım ve patentini de aldım. Çünkü ister istemez kopyaları çıkmaya başladı. Hatta birkaç yerde aynı şey yapılmış ve yasal süreç başlattım bununla ilgili. Burada bir emek var. Ben burayı dört ayda sadece düzenlemesi ile uğraştım. Hepsini tek tek kendim inceledim yaptım. Ben her zaman müşteri memnuniyetine ve yaptığım işe güveniyorum. 

İşletmenize gelenleri hangi lezzetler karşılıyor?

Kuzu, tavuk, ciğer, Adana, Urfa, patlıcanlı kebap bulunuyor. İftar için gelen misafirlerimiz için hemen servislerini hazırlıyoruz. Ayranımız bakır tasta servis ediliyor. Katmer, künefe, baklava çeşitleri her gün hazır. Burada ezan okunduktan sonra bin kişi yemeğe aynı dakikada başlıyor ve herkes aynı anda yemeğini yiyebiliyor. Canlı müzik keyfi de yine her gün hizmetlerimiz arasında. 

Ciğer Aziz Eskişehir'de nerede?

Adres:Uluönder Mahallesi İsmet İnönü 2 Caddesi No: 7 - Rezervasyon Tel: 0222 222 03 03 / 0222 222 06 63