Bitcoin’lerin saklanması için kullanılan cüzdanların, pek çok farklı türü bulunuyor. Yatırımcıların en çok ettiği cüzdan türlerinin başında ise mobil olanlar geliyor. Teknolojinin ve mobil cihazların gelişmesinden dolayı en çok seçilen cüzdan türü mobil cüzdanlar oluyor. Koinbox olarak bu yazımızda sizlere mobil Bitcoin cüzdanlarını anlattık.

En İyi Mobil Bitcoin Cüzdanları Hangileridir?

Sizlere hem iOS hem de Android işletim sistemleri için uygun olan mobil Bitcoin cüzdanlarını sıraladık:

Free Wallet

En popüler mobil Bitcoin cüzdanlarının başında gelen Free Wallet ile bütün kripto para birimleri üzerinden işlem yapılabilmesinin yanı sıra soğuk depolama sayesinde son derece yüksek bir güvenliğe sahip olunuyor.

Edge

Varlıklar arasında değişim imkanı tanıyan Edge ile iki faktörlü doğrulama ve imza sistemi sayesinde güvenlikli bir işlem yapılabiliyor.

Atomic Wallet

Atomic Wallet’ın en öne çıkan özelliği, 500’ün üzerinde varlığa sahip olmasıdır. İşlem hızı oldukça yüksek olan ve kripto para satın alma seçeneği tanıyan bu mobil cüzdan uygulaması takip edilememesi ile dikkat çekiyor.

Blockchain Wallet

Açık kaynak kodlu yazılım kullanan Blockchain Wallet, üst düzey bir güvenlik ve dünyanın her yerinden erişim imkanı tanıyor.

Mycelium

Bir diğer açık kaynak yazılım bulunduran mobil cüzdan da Mycelium’dur. Aynı zamanda soğuk depolama bulundurur ve güvenliliğe önem verir.

Mobil Cüzdanların Artıları Nelerdir?

Mobil cüzdanların en önemli artısı her daim yanınızda bulundurulabiliyor olmalıdır. Mobil cihazlarımızı nereye gidersek gidelim yanımızdan ayırmadığımız için, mobil Bitcoin cüzdanımız da her zaman yanı başımızda olur. Mobil cüzdanların diğer artıları ise oldukça işlevsel olmaları ve kolay bir kullanıma sahip olmalarıdır. Aynı zamanda başka bir cüzdana kolaylıkla transfer edilebilirler. Bunun yanı sıra son dönemde pek çok alanda kullanılmakta olan QR kod uygulamasının kullanımı için de son derece elverişlilerdir.

Mobil Bitcoin Cüzdanlarının Eksileri Nelerdir?

Mobil cüzdanların gösterebileceğimiz en büyük eksisi, hack saldırılarına karşı, diğer türlerine göre daha korunmasız olmalarıdır. Cüzdanın bulunduğu mobil cihazın ele geçirilmesi halinde kontrolünün kaybedilebilmesi de eksileri arasında gösterilebilir. Hem Android hem de iOS kullanıcıları için birçok türü bulunsa da 2014 senesinde Apple tarafından yasaklandı ancak bu yasak şu an için kalkmış durumda.

Mobil Bitcoin Cüzdanları İçin Tavsiyeler

Mobil Bitcoin cüzdanları için verilebilecek en iyi tavsiye, saklanan miktarların ufak olmasıdır. Güvenlik açıklarının diğer cüzdanlarla kıyaslandığında daha fazla olması nedeniyle, alım satımlarda ufak miktarların kullanılması tavsiye edilir. Ancak, gerekli yedeklemelerin alınmaları halinde diğer cüzdanlarla arasında olan açığı kapatabilir ve oldukça kullanışlı olabilirler.

En güncel kripto para haberleri ve gelişmelerinin yanı sıra altcoin ve Bitcoin fiyatı güncel takibi, piyasalara dair uzman yorumları ve detaylı grafik incelemeleri hakkında bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.