Siyah noktalar özellikle ergenlik döneminde başlar ve uzun yıllar problem olabilir. Siyah nokta oluşumunun en önemli nedeni, gözeneklerin tıkalı olmasıdır. Bu yüzden ilk olarak, gözenekleri açma etkisi olan ürünler tercih edilmelidir. Siyah nokta temizleyici hem siyah noktaları giderir, hem de akne oluşmasını engeller. 

Siyah Nokta Temizleyiciler Nelerdir? 

Siyah nokta temizleyici farklı formlarda satılır. Genelde bant formundaki ürünler, burun bölgesinde bulunan siyah noktaları giderir. Bunun dışında tonik ya da sebum giderici yüz yıkama ürünleri kullanılabilir. Ürünleri alırken, siyah nokta ya da akne karşıtı ürünler tercih edilmelidir. Bu sayede gözenekler açılır ve cilt problemleri yaşanmaz. 

Siyah Nokta Oluşumunu Engellemek için Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Siyah nokta temizleyiciler kullanımının yanı sıra düzenli güneş kremi kullanmak, yüzü günde iki kereden fazla yıkamamak ve elleri çok fazla yüzle temas ettirmemek gerekir. Aynı zamanda stresten uzak durmak, her sorunu engellediği gibi, cilt sorunlarını da engeller. Siyah nokta temizleyici hakkında detaylı bilgi için https://www.dermolisa.com/siyah-nokta sitesini inceleyebilirsiniz.