Hande Güzellik Merkezi Sahibi Hande Cetal, tatile gidecek hanımlara önerilerde bulunurken, kirpik ve takma tırnak kullanımı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Cilt bakımı ve diğer güzellik konularında çok fazla bilgi kirliliği olduğunu vurgulayan Cetal, “On yıldır kalıcı makyaj, kaş, dudak ve eyeliner uygulamaları, protez tırnak, ipek kirpik uygulamaları başta olmak üzere mezoterapi ve lazer uygulamaları ve cilt bakım işlemleri yaptık bugüne kadar ve müşterilerimden her zaman tam not almanın gururunu yaşıyorum. Merkezimize gelen herkes her zaman memnuniyetle ayrılır” diye konuştu.

İpek kirpik diğer mevcut kirpiklerimize zarar veriyor mu?

Bu konuda çok büyük bir yanlış algı var. Doğru yapıştırıcı kullanılırsa çok uzman bir şekilde yapılırsa iki kirpik birbirine yapıştırılmadan bu işlem yapılırsa ve kullanan kişi kirpiklerini çekiştirmezse ipek kirpik doğal kirpiklere hiçbir şekilde zarar vermez. Bir de kişinin kendi kirpik inceliğine göre işlem yapılmalıdır. 

Yaz aylarında cilt bakımı yapılır mı?

Sadece cilt bakımı değil, kaş uygulamalarında da böyle yanlış bir algı var. Hiçbir şekilde mevsim fark etmeksiniz istediğiniz tüm işlemleri yaptırabilirsiniz. Sadece bir süre birkaç saat güneşten korunmanız lazım. Örneğin akşamüstü cilt bakımınızı yaptırırsanız hiçbir sorun yaşanmaz. Kalıcı makyaj da aynı şekilde yapılabilir. Sadece güneş koruyucu kullanmak yeterli. Ya da kalıcı makyaj yaptırdınız tatile gittiniz şapka ile korunmanız yeterli olmaktadır. 

Kalıcı makyaj olarak neler yapıyorsunuz?

Kaş, kirpik ve kıl tekniği uygulamaları yapıyoruz ve bunu doğal bir şekilde yapıyoruz. Özellikle kaş konusunda insanlar çok korkuyorlar. Simsiyah, sokakta yanlış yapılmış kaşları görünce kendi kaşlarının da öyle olmasından korkuyorlar. Fakat çok soft uygulamalarla çok doğal kendi kaşlarından kimsenin ayırt edemeyeceği şekilde kaş yapıyoruz.

Kalıcı makyajın kullanım süresi nedir ve işlemden sonra kişinin bir bakım yapması gerekiyor mu?

Herkesin tenine göre değişmekle birlikte dudak üç ile beş yıl, eyeliner 3-8 yıl, kaş ise 9 ay ile 2 ay arası kullanılabilir. İşlem yaptırdıktan sonra sadece vazelin kullanılıyor. Birkaç gün su değdirilmesini önermiyoruz, onun dışında hiçbir şey yapmalarına gerek yok.

Protez tırnak günlük kullanıma uygun mu?

Hiçbir şekilde rahatsızlık vermiyor. İstediği kadar işten çıkmıyor olsun, her gün bulaşık bile yıkasa protez tırnak çok kolaylıkla kullanılabilir. Protez tırnak kendi tırnağınızdan yirmi kat daha güçlüdür.

Tatil dönemine de girdik, tatile gideceklere ne öneririsiniz cilt bakımı konusunda?

İpek kirpik ve protez tırnak tatile gitmeden önce kadınların vazgeçilmez uygulamaları arasında yer alıyor. Kaşım rimelim aktı mı derdi olmadan ojelerim nasıl gözüküyor huzursuzluğu olmadan denizden havuzdan çıktıktan sonra bile canlı renkli görünen bir yüzün rahatlığını hayal edin. Kalıcı oje de tatilde en büyük kurtarıcı. Dudak yaptıran insanlar denizden çıktıktan sonra bile istedikleri her tonda yaptırabilecekleri tonlarındaki dudaklarıyla mükemmel görünebiliyorlar.

Doğru kaş işlemi nasıl yapılır?

Öncelikle herkese ayrı kaş yapılır. Herkesin yüz simetrisine göre altın oranına göre kaş yapılmaktadır. Simetri çok önemlidir ve özel çizimler gerektirir. Pigmend bilgisi çok önemlidir, her tene her pigmend uygulanmaz. İşlem yapmadan önce ön tasarım yapılır. Renk seçilir, doğru teknik ve doğru cihazla işlemi yapmak çok önemlidir. 

Yapılan işlemlerden mutlu olmayan kişilere ne tavsiye edersiniz?

Bizim mesleğimizle ilgili emek hırsızlığı başladı maalesef. Yapmış olduğunuz işlemlerin görselleri alınıp başkaları tarafından kullanılabiliyor. Yanlış işlem sonrası cildinde ağır hasar oluşmuş kişilerle karşılaşıyoruz. İşlem yaptırmak isteyenler iyi bir araştırma yapmalı ve sertifikalara mutlaka bakmalılar. Yüzlerine bir uygulama yaptıracaklar ve bu işlemin geri dönüşü çok zor. O yüzden çok ciddi bir araştırma yapmalarını tavsiye ederim.