Toroid akım trafosu, elektirik devrelerindeki elektrik kaçaklarını saptamaya yarayan özel bir hata algılama cihazıdır. Elektrik tesislerinin şebeke hatlarında bazı durumlarda kaçak akımlar oluşabilmekte. Kaçak seviyesinin çok yüksek olduğu durumlarda teçhizat zarar görebilir, yangına sebebiyet verebilir ve daha da önemlisi birinin dokunması sonucunda yüksek akıma maruz kalınır ve can kaybına yol açabilir. Bu gibi kaçak akım sorunlarının etrafına zarar vermemesi ve güvenliği sağlamak açısından bazı ekipmanlar kullanılır. Toroid akım trafosu bu tarz kaçak akımları tespit etmesi ve önlemesi amacıyla en çok kullanılan ekipmanlardan birisidir.  

Toroid Akım Trafosuna Dair… 

Resmi bir gazetede yayınlanan kanunla birlikte 17 Temmuz 2013 tarihinden itibaren, bütün ev ve iş yerlerinde bulunan ana ve tali elektrik panolarında toroid akım trafosu kullanımı can ve mal kaybının önüne geçilmesi adına zorunlu kılınmıştır. 

Kaçak akımın en tercih edilen çözümlerinden birisi olan toroid akım trafosu, kompakt şalter, kaçak akım algılama rölesi ve kompakt şalter ile uyumlu düşük gerilim bobini ve açtırma bobininden oluşmaktadır. Viko by Panasonic firması tarafından müşterilerin ihtiyaçlarına göre piyasaya sunulan bu ürün, gerek evlerimizde gerek iş yerlerimizde bizlere güvenli bir hizmet sunmayı hedefliyor.

Toroid Trafo Ve Toroid Röle Ne İşe Yarar?

Cihazlarda elektrik kaçağı olması durumunda cihaz gövdesinde bir elektrik akımı birikir. Bu akımın fark edilmediği ve ya kontrol altına alınmadığı durumlarda can ve mal kayıpları yaşanabilir. Toroid, bir kaçak algılama sistemidir. Toroid akım trafosu, sarılı olduğu barda ki giren ve çıkan akımları ölçme görevindedir. Bu ölçümlerin iletildiği merkez ise toroid röledir. Ölçülen giriş ve çıkış akımlarının eşit olmadığı durumlarda ise toroid röle tarafından kontak çıkışı verilir. Bu bilgi, açtırma bobinine aktarılır ve böylece devre kesici açılıp sistem devre dışı bıraktırılır. Bu hizmeti müşterilerinin can ve mal güvenliği ilkesinden yola çıkarak bizlere, ihtiyaçlarımız doğrultusunda sunan Panasonic firması, çeşit, kalite ve güvenlik açısından önemli işlere imza atmıştır.