AK Parti'de 24 Haziran'da yapılacak erken genel seçim için Eskişehir'den milletvekili aday adayı olanlar için bugün temayül yoklaması yapıldı. Aday adaylığı başvuruları 2 Mayıs Çarşamba günü sona ermişti.

AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için 40 isim müracaat etti. Bin 364 kişi Atatürk Spor Salonu'nda oy kullandı. 

Temayül yoklamasında, üyeliği devam eden genel merkez parti kurucular kurulu üyeleri, il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il gençlik ve kadın kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il demokrasi hakem kurulu üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri, parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan eski il başkanları, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, parti il, ilçe ve belde belediye başkanları, il, ilçe ve belde belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belde gençlik ve kadın kolları başkanları, köy ve mahalle başkanları, parti üyesi, 22, 23, 24, 25 ve 26. dönem aday adayı olmayan milletvekillerinin teşkilat temayül yoklamasında oy kullanıyor. 

Sayım döküm işlemleri tamamlandıktan sonra sonuçlar bir tutanak halinde üyeler tarafından imzalanarak, oy pusulaları ile Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığına teslim edildi.

AK Parti'de Eskişehir milletvekilliği için aday adayı olanların isimleri şöyle: 

Dündar Ünlü, Salih Koca, Harun Karacan, Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Ayşe Fert Dökmeci, Ali Mumcu, Hüseyin Aksoy, Hüseyin Dinç, İbrahim Atıcı, Altan Kaya, Onur Şen, Elif Yenigün, İdris Akgün, Yılmaz Altın, Yetkin Tetik, Ayten Arslan Kızılsu, Ayhan Arslan, Ayhan Karadağ, Veli Can Tefon, Osman Yüksel, Gamze Keresteci, Süleyman Ekşi, Emre Darcan, Fethi Fahri Kaya, Cengiz Hardura, Delil Ateş, Ali Demirel, Selami Gürcan, Halil Yaşar, Nurettin Kaba, Saide Alp, Hüsnü Petek, Serhat Tunç, Süleyman Bakal, Halit Halaç, Gülser Yanar, Canan Dağaşan, Hatice Çelik İlközen.