AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı başladı. Toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmadan AK Parti'nin an itibari ile Eskişehir'de yerel seçim startını verdiğini duyurdu. Aday tespit sürecini de başlattıklarını açıklayan Kurtulmuş ''Bugün itibariyle Eskişehir’de yerel seçim stardı verildi. Eskişehir’e AK Parti tarafından bugüne kadar güzel hizmetler yapıldı.  Nabi hocanın anlattıkları Eskişehir'e yapılanların 20’de biri 30’da biri değildir. İnşallah Eskişehir'e bir Büyükşehir Belediye Başkanı lazım, Odunpazarı’na bir Belediye Başkanı lazım, Tepebaşı'na bir Belediye Başkanı lazım. Sizin bugün buradaki coşkunuz, buradaki kararlılığınız, hedefe kitlenmiş haliniz inşallah 31 Mart 2019’da Eskişehir’de bir Büyükşehir Belediye başkanı, bir Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanının olacağını şimdiden müjdeliyor. Hayırlı uğurlu, bereketli olsun. AK Parti olarak seçim çalışmasına çoktan başladık. Aday tespit süreçlerini başlatıyoruz. Bu dönemde farklı seçim stratejileri olacak. İl ilçe başkanlarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Sandıktaki seçmenlerimize bire bir ulaşacağız. İnsanların oyundan önce gönlünü alacağız'' dedi. 

Kurtulmuş ''Aday tespitleri sırasında hepimiz ölçülü ve dikkatli olmalıyız. Benim arkadaşım benim akrabam benim ekibimden yok. Artık partinin omuzuna basarak kimsenin siyaset yapması mümkün değil'' dedi.

Kurtulmuş, 2019 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti kadrolarının seçimlerde gayretle mücadele edeceğini bildirdi.

Bu seçimde belediye başkan adayları gibi belediye meclis üyelerinin de önem arz ettiğini anlatan Numan Kurtulmuş, "Kılı kırk yararak seçeceksiniz. Artık partinin omzuna basarak ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmasına sığınarak hiç kimsenin siyaset yapması mümkün değil. Bu partinin hiç kimseyi sırtında taşıma imkanı ve lüksü yoktur. Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesine girerek kimsenin siyaset yapma imkan ve ihtimali yoktur. Millettin adamı, millette karşılığı olan, tevazu sahibi, adaletli, ehliyet, liyakat ve sadakat sahibi olan arkadaşlarımızla yürüyeceğiz." diye konuştu.

''Adaylarmızda beş özellik arıyoruz'' diyen Kurtulmuş, bunları şöyle sıraladı: Birincisi tevazu, bizim hareketimizde kibirli insanların yeri yoktur. İkincisi adil olmalı. Üçüncüsü ehliyet, belediye başkanlığı ya da meclis üyeliği yapabilecek bilgisi var mı? Dördüncüsü beceri. Beşincisi sadakatı var mı?

Kurtulmuş sözlerini şu ifadelerle noktaladı: Bu beş vasfı taşıyan arkadaşlarımızı bulup çıkaracağız. Bu partinin hiç kimseyi sırtında taşıma lüksü yoktur. Bu seçim hayati bir seçim.