Acar, “Yerel seçimlerden sonra pek çok tartışılan husus gündeme gelmişti. Göreve geldikten sonra muhtarlarla bir takım değerlendirmeler yaptık. Özellikle Gündoğdu Mahallesi ile ilgili olarak. Orası riskli alan bölgesi olarak ilan edilmişti. Ama Odunpazarı Belediyesi tarafından her hangi bir yetki devri talebi olmadığı için orada bir çalışma yapılmadı. Bu konuda belediyenin gerekli olan tasarruflarda bulunmasını bekliyoruz. Şu an itibari ile orada muhtar ve vatandaşlarla görüştük birçok sorun var. Burası ile ilgili Belediye üzerine düşen sorumluluğu tam olarak yerine getiremiyor. Biz Bakanlık nezdinde elimizden geleni yapacağımızı söyledik ama yetki devrinin söz konusu olmadığını gördük. Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili bu alan Odunpazarı Belediyesinin teklifi ile riskli alan olarak ilan edilmişti. Bazı hususlarla ilgili eksiklikler saptandı ve bu konuda her hangi bir değişiklik yapılmadığı gibi Odunpazarı Belediyesi tarafından konuyla ilgili Bakanlığa son durumun ne olduğu ile ilgili de geri dönüş olmadı” 

"Samimi bir belediyecilik anlayışı varsa..."

Millet Bahçesi ile ilgili de engellendiklerini kaydeden Acar, “Millet Bahçesi, meydan olarak tasarlanmıştı, sonra halkı doğa ile buluşturmak için millet bahçesi yapımı, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın yüz günlük eylem planı içerisinde yer aldı. Otoparkların yetersizliği de herkesçe bilinmekte. Hem yeşil alan olması hem de insanların otopark gibi ihtiyaçlarının karşılanması için millet bahçesi olarak proje tamamlandı. Planların kesinleşmesinden sonra yapı ruhsatları düzenlendi, imara ilişkin düzenlemeler yapıldı. Hem yeşil alan ihtiyacı karşılanacak hem de otopark ihtiyacı giderilecek. Gerek büyükşehir gerekse ilçe belediye tarafından itirazlar yapıldı davalar açıldı. Biz buraya destek mi olmalıyız, yoksa buranın yapılmasını geciktirmeli miyiz bu soruyu sormamız gerekiyor. Samimi bir belediyecilik anlayışı varsa vatandaşın hizmet alması için destek olması gereken belediyeler bu zamana kadar bu desteği vermedi. Burası Eskişehir’e kazandırılacak bir hizmettir. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek alanların olduğu ve 500 araçlık bir otopark da kazandırılacak, bu projeye bütün belediyeler destek vermeli”

"Köprü olarak yapılan alan kullanılmıyor"

Acar, “Hamamyolu Projesi insanların görüşü alınarak yapılmalıydı. Hemen hemen her gün geçtiğimiz o bölgede maalesef köprü olarak yapılan alan kullanılmıyor. Yaşlı, engelli, sağlık sorunu olanlarını burayı kullanamayacağı bir gerçek. Bazı projeler planlanırken insanların beklentisi karşılayacak şekilde planlanmalı. Oradaki cadde tıkanma noktasına geliyor. Köprü kullanılamıyor ve bir verim alınmadı. Dinlenme alanlarının da sadece alt bölümleri kullanılıyor. Daha farklı değerlendirilerek uzun değil de yatay olarak çalışma yapılabilirdi” 

"Çaya zam için değil indirim için referandum yapmalılardı"

Acar, Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan çay zammı referandumu ile ilgili, “Çay zammı ile ilgili bir referandum oldu. Zamla ilgili olarak bir belediyenin insanların görüşüne başvurmasını ben çok samimi bulmuyorum. Bunun yerine çay fiyatı indirilmeli mi diye belki referandum yapılabilirdi. Sosyal belediyecilik insanların en iyi hizmeti en ucuz nasıl alabilir diye olmalıdır. 1 liralık çayı elli kuruş yapalım mı diye bir referandum yapsalar kimsenin bir lafı olmazdı. Bunu samimi bulmuyorum. Referandumların amacı maddi külfetleri azaltmaktır. Asfalt parası ile ilgili de kanunen alınabilir veya alınamaz noktasındaki bilgiyi zaten başkan açıkladı. Ama alınabilir noktası alınmayabilir de anlamı taşır. Vatandaşa hizmet noktasında böyle bir külfetten kurtarmak için bazı çalışmalar olabilirdi. Bununla ilgili açıklama da gelmedi. Hala devam eden yol çalışmaları var. Tam anlamıyla bitmeyen çalışmalar için maddi beklenti olmaması gerekir. 

"Seçimin üzerinden altı ay geçti, bir şey yapılmadı"

Acar, Kurt’un seçim vaatlerini yerine getirmediğini belirterek, “Yerel seçimlerin üzerinden altı ay geçti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un vaatlerine bakarsak her hangi bir şeyin yapıldığını görmedik. Bu vaatler içerisinde yüz kreş var. Kreş vaatleri ile ilgili ciddi bir çalışma yok. Maliyetler konusunda da çok ciddi yekün tutan bir rakam. Yüz kreş nasıl yerine getirilecek? Ama bunlar gerçekten ihtiyaç. Ailelerin çocuklarını bırakması için yerine getirilmeliydi.  Ama Kazım Kurt tarafından atılmış ciddi bir adım yok. El Sanatları Lisesi ile ilgili bir çalışma görmedik. Hobi Bahçeleri ile ilgili bazı projeleri vardı. Seçim vaadi olarak sunulan köy kültür parkı konusunda ciddi bir adım atılmadığını görmekteyiz. Pazar yerleri ile ilgili de ciddi adımlar atılmadı. Beş yeni müze ve sanat merkezi planlanmıştı bunlardan altı tane müze açıldığı söylenmişti. Bizim gördüğümüz iki tane açıldı, diğer dört tanesi nerede biz de merak ediyoruz. Bu konuda açıklamada bulunursa memnun oluruz. Üniversite kenti olan bir bölgede gençler için projeler vardı. Bunların da yerine getirilmediğini görmekteyiz. Her mahalleye halk merkezi adı altında bir çalışma vardı. Her mahalleye olması gerekiyor evet olmalı. Belli mahalleler dışında halk merkezlerinin olmadığını hepimiz biliyoruz. İnşallah yakın zamanda bu çalışmalar başlar. Yaşlı ve bakım Merkezi vaatleri vardı. Bu konuda da ciddi bir çalışma göremiyoruz ne yazık ki”