"Terör ve çocuklarımıza yönelik suçları değerlendirirken şu ortak noktayı unutmayalım" ifadeleriyle sözlerine başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Millletvekili Metin Nurullah Sazak, "Her iki suçun faillerinin aldıkları nefesin, varlıklarının zerre kadar önemi yoktur" diye konuştu. 

GEREKEN NEYSE YAPILACAKTIR: Sazak, açıklamasında şu sözlere yer verdi: Elbetteki çocuklarımızı korumak en caydırıcı en ağır ceza idam, kimyasal hadım gereken neyse yapılmalıdır, gereken yapılacaktır. Ceza ile caydırıcılık yapmak sorunu çözmek için atılacak adımlardan sadece bir tanesidir. ​​ Bu insanların bu yaratıkça davranış biçimini nasıl oluşturduğu, nasıl önlenebileceği, üzerlerinde vicdani ve toplum baskısının nasıl hissettirilebileceğine yönelik adımlar atmak esastır.

HER BİRİ YOK EDİLMELİ: Elbetteki Kahraman Türk ordusu dağdaki,sınırlardaki teröristlere nefes aldırmayacaktır, köklerini kazımak için gerekeni yapmaktadır, yapacaktır. Evlatlarımız gece gündüz canlarıyla vatan için mücadele ederken bunca yıldır bu örgütün nasıl finanse edildiğini, kaynaklarının nereden geldiğini, kimlerden destek aldıklarını, hangi kaynaklarda sempatik özgürlük savaşçıları olarak anıldıklarını tespit ederek her birini yok etmek gerekliliğidir.

ALDIKLARI NEFESİN ZERRE KADAR ÖNEMİ YOK: Her iki suçun faillerinin aldıkları nefesin, varlıklarının zerre kadar önemi yoktur.​​​​ Önemli olan Necip Türk Milleti’nin yetişmekte olan nesilleri, toprakları ve ebedi vatanının güvenliğidir. Bu güvene yönelik oluşabilecek tehdit ihtimallerini önceden kesmek esas hedefimiz olmalıdır.