Yerel seçimler öncesi adaylığı merak edilen Ataç, “Şimdi bir şey söylemek zor. Daha altı yedi ay var. Olabilirim de tabi niye olmayayım. Büyükşehir mi Tepebaşı mı şimdi bunu söylemek zor. Şimdi Tepebaşı’ndayım. Tepebaşı’nda bulunmaktan da mutluyum. Bölgemle iftihar ediyorum” dedi.

Projelerimiz devam ediyor

Kamuoyunda Ahmet Ataç, Tepebaşı’nı bıraktı, Büyükşehir için çalışıyor söylemlerine de cevap veren Ataç, “Hiç öyle bir şey yok. Bunu söyleyen yanlış bir ifade… Bizim bütün hızla çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimiz devam ediyor. O açıdan bir sıkıntı yok” dedi. 

MHP belediye başkanlığı ister

Yerel seçimlerde ittifak olup olmaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ataç, “Ben AK Parti MHP ittifakının çok iyi olacağını zannetmiyorum. Çünkü MHP böyle meclis üyeliklerine felan yatmaz. MHP ciddi olarak belediye başkanlıkları ister. Örneğin, Tepebaşı’nı ister, örneğin Odunpazarı’nı ister, örneğin Han’ı ister. Eğer bunlar verilmezse MHP kesinlikle ittifaka girmez, kabul etmez. Çünkü MHP ciddi olarak bir ittifak içine girdi ama daha sonra, MHP’nin tabi hükümetin karar alma mekanizmalarında çok ciddi bir noktada olduğu için, ucuz şeylere yatacağını zannetmiyorum” diye konuştu 

İYİ Parti varsa CHP sayesinde var

Ataç, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak yaptıklarını ancak, seçim sonrası yapılan açıklamaların partilerine haksızlık olduğunu söyledi ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın ‘CHP ile ittifak yapmamız bize oy kaybettirdi’ sözlerine ise sert cevap verdi. Ataç, “Seçim sonrasında İYİ Parti kusura bakmasınlar ama bizim, daha doğrusu genel başkanımızın onlara yaptığı bir şeye haksızlık ettiler. Olmadı. Üzüntü verici bir şey. Onun değerini iyi bilmeleri gerekirdi. Eğer bugün İYİ Parti varsa CHP sayesinde vardır. CHP’den aldığı oylarla vardır. Mesela benim bölgemde bu seçimde biz 10 Bin oy AK Parti’nin gerisindeyiz. Ama 42 Bin oyum İYİ Parti ve HDP’ye gitti. Yani bu oylar emanet oydur, bunlar geri gelecektir” dedi.