Ayrıca imtiyaz sözleşmeleriyle yapılan özelleştirmelerde şartların kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklanma zorunluluğu olduğunu, vatandaşında devletin hizmet için verdiği imtiyazın kapsamını bilme hakkı olduğunu ifade eden Bozbal,bu anlamda bir şeffaflığın söz konusu olmadığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Hususi araçlarda iki yılda bir, ticari araçlarda ise her yıl muayene yapılma zorunluluğu var ve bu muayeneleri yapan devletin yetkilendirdiği bir özel sektör kuruluşu.

TÜVTÜRK'ün ortakları Doğuş Grubu, Münih-Alman merkezli teknik hizmetler üreten TÜV SÜD ve Londra merkezli sermaye yatırımı yapan İngiliz Bridgepoint şirketidir.

2007 yılında devletle 20 yıllık bir anlaşma imzalanmış.İlk 3 yıl yüzde 30, 7 yıl yüzde 40 ve sonrasındaki 10 yıl için hasılatın (KDV hariç) yüzde 50’sinin hazineye aktarılması esasına dayalı bir sözleşme.

İlk mesele; araç muayene işleminin özel sektöre devri gerekli miydi? Daha önce devlet cüzi bir ücretle muayene işini yapıyordu.

İkinci mesele ise; acaba gerçekten araç muayenesine ihtiyaç var mıdır?

Günümüzde yeni araçların düzenli servis hizmeti alıyor,hizmetin önemli kısmı araç muayene işlemleriyle örtüşüyor.Servis hizmetleri araç muayenesi işlemleriyle tamamlanarak ilgili kurumlar yetkilendirilebilir ve rekabetçi bir piyasa oluşturulabilir.

10 dakikalık bir otomobil araç muayene sürecinde, onarımsız tamiratsız alınan ücret egzoz muayenesi ile birlikte 422 lira.Türkiye şartlarında yapılan işe göre çok çok yüksek bir ücretlendirme. Devlet bu paranın % 50’sini alıyor.

İtirazımız devletin kanuni zorlamayla yabancı ortaklı bir firmaya tekelci gücü vererek ve her aracın mutlaka muayene yaptırmak zorunluluğu ile ciddi ölçüde bir paranın vatandaşın cebinden transferine aracılık etmesine.

Devletin egemenlik hakkı kullanılarak yabancı bir kuruluşa araç sahiplerinden haksız transfer yapılmaktadır.

Araç muayene sektörü rekabete açılmalıdır. Rekabet, hem hizmet kalitesi, hem fiyatların aşağıya çekilmesi açısından önemli bir baskı demektir. Bu sayede hizmet kalitesi artar ve fiyatlar düşer.

Tekelci yapı devam edecekse,devlet tekeli olmalı. Muayene ücretleri de eskiden olduğu gibi makul seviyelere çekilmelidir."