CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkisi dışında şehrin sorumluluğunu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e bıraktığını ifade eden Özokçu, “Önümüzdeki yerel seçimleri için tüzük gereği ön seçim yapılması gerekirken, Genel Başkan, yetkisinin dışında şehrin sorumluluğunu Yılmaz Büyükerşen Hocaya bırakmıştır. Genel başkanımız bu ifadesiyle kişilerin seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldırmaktadır. Yapılması gereken sandığın ortaya koyulması ve yönetimin kime teslim edileceğini, bu şehrin insanının kararına bırakmaktır. Bizler burada antidemokratik uygulamalara karşı durmak için toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Koltuklarından ahkam kesiyorlar

Yerel yönetimlerde yapılan ve yapılmayanları anlatan Özokçu, “Yapılamayanların bedelini sahada çalışan bizlerden istiyorlar. Haklı değiller mi? Sahaya inmeyenler koltuklarından ahkam kesiyorlar. İnin halkın arasına görün bakalım halk ne diyor. Delege seçimlerinden başlayan ilçe ve il yöneticileri seçim süreci ve sonrasında oldukça üzücü partimize yakışmayan olaylara tanık olduk. Belediye çalışanlarının, akraba, eş dost ilişkilerinin, zorbalığın ve tehdidin yoğun olarak uygulandığı bir süreçti. Aday olanların adaylıkları bile engellendi. Adaylığı engellenen ilçe başkanlığı seçiminin başkanı istifa ediyor meclis üyeliğine aday olacağını belirtiyor. Kimsenin seçilmesine engel olmak gibi bir niyetimiz yok. Ancak ilçe başkanının meclis adayı olması doğru değildir. Nasıl bir parti sorumluluğu? Nasıl bir anlayış? İl başkanlığı buna nasıl engel olamıyor? İlçe ve il örgütlerimiz, gençlik ve kadın kollarımız bağımsız olamadılar. Belediyeler parti organlarımızı yönetir hale geldiler. Çünkü onların elemanlar seçildiler. En önemlisi de küskün partililer yarattılar” dedi.

Kılıçdaroğlu çıkar çevreleri ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir ziyareti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Özokçu, “Genel başkan dahil olmak üzere şehir dışından gelen tüm partili yetkililer belediyeleri ziyaret dışında örgütleri tanımaz bir tutum içine girerek yerel parti yöneticilerimizi refakatçi pozisyonuna düşürdüler. Genel başkanımızın Eskişehir’i son ziyareti parti merkezinde değil, otel salonunda gerçekleştirilmiş, partililere değil, çıkar çevrelerine bunu açıklamıştır. Kamuoyunda hükümeti eleştirmek yerine partilimizi, kendimizi eleştirir hale geldik. CHP’linin CHP’liden korkar hale gelmesine sebep oldular”

Seçimleri yandaşlarınızla yapmanıza izin vermeyeceğiz

Özokçu son olarak, “CHP genel merkezinin 2018/1 numaralı genelgesi parti üyesi olmayanların üyelik ve adaylık müracatlarının kabulü şu anlama gelmektedir, siz istediğiniz kadar bu parti için çalışın, bir devşirme adaylarla seçime gideriz, siz de bize oy vermek zorundasınız. Bu anlayış bize seçim kaybettirecektir. İttifak yapmak bu partinin yok olması demektir. Siz meydanlara değil halkın kapısına gitmek, kendinizi ve projelerinizi anlatmak zorundasınız. Eskişehir’de belediye başkanları ve meclis üyeleri seçimlerini ön seçim ile yaptırmaya kararlıyız”