CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, son siyasi gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında, “Seçimlerin üzerinden bir hafta geçti. Başkanlarımızın mazbataları verilmedi. Mazbatası verilmediği için diplomatik pasaportu hükümsüz olduğu için  Yılmaz Hocam Amerika’daki bu toplantıya katılması engellenmiş oldu” dedi. 

"Seçim kurulu hakimi oyaladı": 31 Mart günü seçimler sükunet içerisinde tamamlandı. Ancak 31 Mart’ın gecesi bir takım işlerin dönmeye başladığı, Anadolu A’jansı’nın bilgilerinde İstanbul ile ilgili hiçbir bilginin girilmediği gözlendi. Eskişehir’de de benzer şeyler yaşandı. Pazar gecesi 23 gibi Çifteler’de seçim sonucunda bazı sıkıntılar yaşandığı söylendi. Çifteler’e gittik. Ertesi gün üç buçuk gibi sonuçları aldık. 8 oy farkla MHP seçimi kazandığı ifade edildi. 446 da geçersiz oy vardı. Geçersiz oyların akıbeti ile ilgili hemen itirazda bulunduk. İlçe Seçim Kurulu toplandı oy birliği ile geçersiz oyların sayılmasına karar verdi, yemek molası sonrası ne olduysa oldu. Siyasi baskılar sonucu bizim talebimiz reddedildi. İl Seçim Kurulu ise oyların tümünün sayımına karar verdi. Çifteler Seçim Kurulu Hakimini sayımın hemen başlaması için uyardık. Defalarca hatırlattık. Ama seçim kurulu hakimi bu işi oyaladı. Saati öteleye öteleye gitti” dedi.

"Konakçı’nın belediye başkanlığı elinden alındı": Adar, “YSK’nın sayım işleminin durdurulması kararı bildirildi. Kararı bize tebliğ etmesini vermesini istedik, YSK’nın kararını söyledi ancak böyle bir kararın gelmediğini gördük. Oradaki hakim YSK’nın durdurma kararını bekledi. CHP’nin adayı Zehra Konakçı’nın kazanılmış olan belediye başkanlığını elinden alındı. Hakimle ilgili Hakimler ve Savcılar Kuruluna gerekli müracaatı yapacağız. Hukuk bir gün hepimize lazım olabilir” diye konuştu. 

"Çifteler’de karar tebliğ edilmedi": Çifteler’deki itirazlarının üzerine AK Parti tarafından da Odunpazarı’nda itiraz yapıldığını söyleyen Adar, “AK Partinin Odunpazarında belediye başkanlığı oylarına itirazı vardı. Saat 20 sıralarında YSK oyların sayılmayacağını söyledi karar tebliğ edildi ancak Çifteler’de böyle bir tebliğ yok. Bir haklılık olsaydı böyle bir karar Çifteler’e de gelirdi” diye konuştu. 

"Hoca’nın Amerika’ya gidişi engelleniyor": Belediye başkanlarının mazbatalarının verilmemesine tepki gösteren Adar, “Seçimlerin üzerinden bir hafta geçti. Başkanlarımızın mazbataları verilmedi. Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen dünyadaki yaşanabilir kentler içerisinde ilk beş içerisine girmişti. Eskişehir büyükşehir belediyesi ilk beş içerinde kalmıştı. Sevgili hocamız Salı günü Birleşmiş Milletlerde yapılacak toplantıda konuşmacı olarak katılacaktı. Mazbatası verilmediği için diplomatik pasaportu hükümsüz olduğu için  Yılmaz Hocam Amerika’daki bu toplantıya katılması engellenmiş oldu. Böylesine önemli bir olayda Eskişehir’i bu haktan mahrum eden başta Eskişehir Seçim Kurulu Hakimlerine sitem ediyorum”  dedi.