Opera binasında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleşen meclis oturumunu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yönetti. Gündeme gelen 23 konu oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi. Öte yandan meclis oturumunda Ayasofya imamının Atatürk’e hakaret içeren sözleri de meclis gündemine geldi.

"Endişe ile takip ediyoruz" 

Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt söz alarak CHP’lilerin protesto bildirisini okudu. Kurt "Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. CHP Meclis üyeleri olarak Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

"Kamplaşma tarafı olmamalıdır"

Kurt’un ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan "Biz Büyükerşen’in başkanlık ettiği böyle bir mecliste Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili herhangi bir kamplaşmanın hiç kimsenin bir taraf olmadığı ve olmayacağını da AK Parti ve MHP grubu adına da rahatlıkla söyleyebilirim. Devlet büyüklerimiz, özellikle de kurucu üyelerimiz herhangi bir şekilde herhangi bir partinin kamplaşma tarafı olmamalıdır.  Buna herkesin özen göstermesi gerektiğini düşünenlerdenim” ifadelerini kullandı.

"Bizi bölmek isteyenlerin vahdetidir" 

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Her iki grup sözcüsüne de teşekkür ediyorum. Zaten bu konuşmalar da gösteriyor ki Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisindeki üyeler birlik ve beraberlik içerisindedirler. Hassasiyetleri Cumhuriyet konusunda birbirine eşittir. Ama ne yazık ki zaman zaman kamuoyunda bana göre provokasyon olarak saydığım bir takım söylemler, bir takım hareketler aslında bizi daha da bölerek ayırmak isteyenlerin vahdetidir. İç güçler diyelim, dış güçler diyelim.  Vardır mutlaka. Ama buna rağmen görüyorum ki burada iki tarafında hedefi söyledikleridir. Maksut aynı. Öyle görüyorum. Her iki tarafa da gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bu gibi provokatif eylemlerden etkilenme noktalarında da birlik ve beraberlik gösterip alınganlık göstermemeniz gerektiğine de inanıyorum” ifadelerini kullandı.