Büyükşehir Belediye Meclisi Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediye meclisi Temmuz ayı toplantısına kalabak suyu damgasını vurdu. Başkan Vekili Aydın Ünlüce başkanlığında gerçekleşen toplantıda 22 gündem maddesi ilgili komisyonlara gönderildi. Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, kalabak suyuna bir yılda yüzde 82’lik zammın izah edilemez olduğunu söyledi.

AK Parti'li Murat Özcan, “Saka yoluyla damacana taşıma sadece kalabak suyuna verilmiştir. Ancak diğer yerli marka 19 litreyi eve getiriyor ve fiyat değişikliği yapmıyor. Kalabak suyunun fiyatı yüksek. Kalabak suyumuz Eskişehir’deki piyasasını kaybetti. Biz suyun 4 liradan satılmasını öneriyoruz” diye konuştu. 

Aydın Ünlüce ise “Keşke zam olmasa, fiyat aynı kalsa. Ama bu zammı ülke ekonomisinden ayrı tutmak mümkün değil. Bu zam istemeyerek yapılmıştır. Aynı hükümetin yaptığı gibi” diye konuştu. 

Zam tartışmaları ile ilgili konuşan CHP Meclis Üyesi İbrahim Arslan, “Eskişehirlilerin yapmış olduğu eleştirilerin başımın üzerinde yeri var. Ancak tek laf edemeyecek 17 yıldır insanları yoksulluğa iten politika yapan iktidardır. Bu sadece suyla ilişkilenemez. Hayat çok pahalı. Elektriğe zam yapıldı akaryakıta zam yapılıyor. Seçimden sonra çaya ve şekere zam yapıldı. Yapılan bu zamları açıklayamazsınız. 17 yıldır ülkeyi idare ediyorsanız halkın gelir düzeyini de artırmalısınız” dedi.

Gündem maddeleri arasında yeni bir merkez oluşturacak Porsuk-1 ve Porsuk-2 projelerinin planları ve uzun yıllardır meclis kararı bekleyen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm Projesi'nin planları görüşüldü. Maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi.