Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında ittifak görüşmelerinin genel başkanlar ve görevli parti yöneticileri tarafından yürütüldüğü anımsatan Çakırözer ve Süllü, İYİ Parti'nin açıklamasına yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Bugün İyi Parti Eskişehir İl Başkanı’nın açıklamaları sonrasında müzakereleri partimiz adına yürüten Genel Başkan Yardımcılarımız Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile Ankara’da ayrı ayrı görüştük. Her ikisi de İyi Parti ile yapılan görüşmelerde “Odunpazarı ilçemizde CHP’nin aday çıkarmayıp İyi Partiyi desteklemesi yönünde karar alındığı” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirttiler. 

Bilindiği gibi partimiz Odunpazarı’nda mevcut Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt’u 14 Kasım 2018 tarihinde yenide aday gösterdi. Bu karar geçerlidir. Müzakereleri yürüten Genel Başkan Yardımcılarımız ile bu hususu bugün bir kez daha teyit ettik. Bu kararlılığın görüşmelerde İyi Parti heyetine bir kez daha aktarılmasını istedik.

CHP ve İyi Parti arasındaki müzakerelerin genel ilkelerinden biri de, üzerinde ittifak konusunda mutabakat sağlanamayan il ve ilçelerde iki partinin de istemeleri halinde kendi adayları ile yerel seçimlere girmesi hususudur. Müzakereleri yürüten Genel Başkan Yardımcılarımız bize üzerinde uzlaşma sağlanamayan başka il ve ilçelerde olduğu gibi Odunpazarı’nda da CHP’nin kendi adayı ile seçime gireceğini, burada kendi adayını çıkarıp çıkarmama kararının ise İyi Parti’ye ait olduğunu belirttiler, bu görüşün İyi Parti heyetine de iletildiğini belirttiler.

31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımızın yönettiği Büyükşehir Belediyemiz ve 4 ilçemizde güven tazeleyerek gücümüzü pekiştireceğiz. Yapacağımız ittifak ile kalan 10 ilçemizin tamamını da AKP’li belediyelerin elinden kurtararak, her şeyin en iyisine layık Eskişehirli hemşehrilerimizi hak ettikleri hizmetleri alabileceği yönetimlere kavuşturacağız. 

Her zaman olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de Eskişehirlilerimize güvencimiz tamdır. Birlikte başaracağız.