Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Sekreteri Osman Çalışkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Maalesef işyeri kapanmaları ve işsizlik hızla artıyor. Bu durum halkımızda psikolojik sorunlarla beraber intihar girişimine kadar sürüklüyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de yaşanan intihar girişimi ve haberlere yansımayan pek çok acı olaylar yaşanıyor. Elbette bundan önce de ekonomik sıkıntılar ve krizler yaşanmıştı. Maalesef makus talihimiz tekrar ediyor. Çünkü idare biçiminin adı ve içeriği değiştirilse de bütünüyle sistem devam ediyor. Bu böyle gitmez. 

Süre gelen sistem devam edemez. Bu yolda devam edilemez. Artık durmak ve geri dönmek zorundayız. Eğer sistem devam ederse, yani ekonomik sorunları çözmek yerine geçici çözümler üretildikçe işsizlik artacak. Esnaf kepenk kapatmaya, şirketler batmaya ve batarken de birilerini de batırmaya devam edecek. Bu olumsuz hadiseler beraberinde umut tacirlerinin, zahir baronlarının ve gayri ahlaki sektörlerin artmasına devam edecek. Geçimini sağlayamayanlar umut tacirlerine para kaptıracak. İşsizlik ya da düşük ücretle çalışmaya razı olmayan gençlerimiz uyuşturucu baronlarının ağlarına daha kolay düşüyor. Maalesef Eskişehir'de bulunan bir mahallemiz uyuşturucu noktasında Türkiye'de 15. sırada bulunmaktadır. Bu üzücü durum karşısında sessiz kalarak onların ekmeğine yağ süremeyiz. 

Elbette uyuşturucu belası sadece ekonomik gerekçelere dayandırılamaz. Ya da güçlü bir ekonomi ile uyuşturucudan kurtulamayabiliriz. Bu en önemli toplumsal sorunlarımızdan biridir. Aile bireylerinden Cumhurbaşkanına kadar toplumun her bir ferdinin yapması gerekenler vardır. Emniyet güçleri operasyonları arttırarak gençlerimizi bu belaya bulaştırmak isteyenlerden kurtarmak zorundadır. Adalet sistemi de, uyuşturucu işine bulaşanları caydırmak adına ıslah edici ve cezalandırıcı tedbirleri hayata geçirmek zorundadır. Uyuşturucu belasının def edilmesinde en önemli görev eğitim camiasına düşüyor. Eğitim kurumlarımız milli ve manevi değerler üzerinden nesiller yetiştirmek mecburiyetindedir. Aileler olarak da gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bu konu kesinlikle her zaman gündemimizde kalmalı sonradan eyvah demenin hiçbir manası yoktur. Zehir baronları her geçen gün farklı tuzaklarlar üretiyor. Düzenlenen seminerler ve konferanslarla halkımız bu tuzaklar hakkında bilgilendirilmelidir. 

Saadet Partisi olarak biz bu konuda her türlü göreve hazırız. Unutulmamalıdır ki Çare var çare Saadet Partisi’dir. Basın açıklamamıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.