Adar, “Türkiye’nin en önemli gündemi 23 Haziran İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi idi.  Dün seçimler yapıldı ve Türkiye’deki seçmenlerin demokrasiye olan inancı, bağlılığının büyük bir işareti olarak sonuçlandı. Ortada bir mağduriyet vardı ve seçim kampanya döneminde kullanılan tarz, üslup son derece toplumu ayrıştırıcı, toplumu bölücü şekilde cereyan etmesine rağmen Sayın Ekrem İmamoğlu gerçek kişiliğini ve CHP’nin gerçek tavrını ortaya koyarak son derece olumlu, onların aksine toplumu bütünleştirici tavrı ile seçim kampanyasını yürüttü. Ve İstanbul seçmeni de nasıl bir yönetici istediğini burada kullandığı oylarla belli ettiler. Bir önceki seçime göre kıyaslandığında yaklaşık yüzde 10’luk bir oy artışı gerçekleşti. Bu oy artışında, ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en üst yöneticileri Cumhurbaşkanı da dahil Türk halkının demokrasiye olan inancı konusunda hassas olduklarını ifade ettiler ve Sayın İmamoğlu’nu tebrik ettiler. Önemli bir kazanım olduğunu zannediyorum bunun Türkiye’de. Artık normal gündemimize dönmek zorundayız. Türkiye ekonomisi büyük bir sıkıntı içerisinde. Türkiye’de sanayi ticaret ziraat bitme noktasına gelmek üzere. Artık uluslararası çevremizde cereyan eden olayları da dikkate aldığımızda gerçek gündemin İstanbul seçimi değil, Türkiye’nin geleceğini nasıl planlayacağı ve Türkiye’nin bu sıkıntıları nasıl aşılacağını planlamak olmalı. Dün akşam genel başkanımız özellikle altını çizerek söyledi, artık Türkiye’de yeni gündem Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo olmalı. Artık birbirimizi ayrıştırıcı değil birbirimizi birleştirici bir tavır içerisinde olmalıyız” dedi.

"Bu işin abartısında değiliz": Eskişehir’de neden kutlama yapılmadığı ile ilgili konuşan Adar, “Eskişehir il başkanlığı olarak Cuma gününden başlayan, İstanbul’da nerede hangi görev alacağımız belirlendiği için arkadaşlarımız orada görev alanlarına gittiler. Dolayısıyla dün akşamki seçim kutlamaları ile bir şey yapılmadı Eskişehir’de. Aslında biz bu seçim kutlamalarının artık çok abartılarak yapılmasından da yana değiliz. Toplum mademki normalleşecek gerçek gündemine dönecek bazı şeyleri çok abartmadan ama sevincimizi de dışa vurarak kutlamalarımızı yapabiliriz. Önümüzdeki günlerde Eskişehir’de de bu gerçekleşecektir. CHP’liler bu işin abartısında kazancında değil, bunu kazanım zafer olarak değerlendirmiyoruz, bu Türkiye’de demokrasinin oturduğunu ve Türkiye’de demokrasinin normalleşmeye gittiğinin ilk adımıdır diye düşündüğümüz için İstanbul’daki seçim çalışmalarının sonucunun makul bir seçim çalışmasının sonucu olarak kabul ediyoruz. Herkesimin iktidar ve ana muhalefetin ve diğer siyasi partilerin bu seçimden alacağı bir ders var” diye konuştu. 

"Artık ekonomiye odaklanalım": Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomi olduğunu ifade eden Adar, “Türkiye’nin en önemli konusu ekonomi. Artık buna odaklanmak zorundayız. Türkiye’de ekonominin çarklarını yeniden dönmesi adına yapılması gerekenler bir an evvel başlamalı. Önümüzdeki günlerde iktidar da bugüne kadar uyguladığı yanlış tavrından vazgeçip ekonomiyi sadece sözde değil özde ve gerçekte ne yapılması gerektiği yönünde yönlendirmeye başlamasını diliyorum” dedi.