Haftalık pazar toplantısında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çifteler'deki seçim sonuçlarına dair olağanüstü itirazda bulunduklarını söyledi. Büyükerşen, “Çifteler için başvurumuzla sonuç alacağımızı düşünüyorum. Kısıtlıların verdiği oy sayıldı. Onlar olmazsa Çifteler’i alacağız. Biz de dün olağanüstü başvurumuzu yaptık” diye konuştu. 

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar da Çifteler belediye başkanlığı seçimi ile ilgili itirazlarının devam ettiğini belirterek, "Çifteler’de belediye meclisini almamıza rağmen belediye başkanlığı elimizden alındı. Yapılan siyasi baskılar sonucunda hem seçim kurulu hakimi hem de ilçe kaymakamı gerekli dirayeti gösteremediler. İtirazlarımız devam ediyor, en son bir itirazımız daha var, onun sonuçlanmasını bekliyoruz, o itirazdan son derece umutluyum” dedi. 

Toplantıda bir konuşma da CHP PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer yaptı. Usluer, “Seçim sürecini Eskişehir’de iyi bir şekilde yöneten il yönetimi, ilçe, kadın ve gençlik kollarını kutluyorum. Doğru adaylarla yola çıktık. Eskişehir’de hep birlikte halkçı belediyeciliğin nasıl olduğunu artık diğer ilçelerde de göstereceğiz. Zehra hanımı da kutluyorum ben. Bir dahaki toplantıda Zehra hanımı Çifteler belediye başkanımız olarak göreceğiz” dedi.