Destici,çözüm önerileri sunduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi mağduru gençlerimiz var. Bunların sayısının 5 milyon olduğu ifade ediliyor ve bunlar kredi borçlusu.280 bin gencimizin ise banka hesaplarına borçlarından dolayı e-Haciz uygulandı. Büyük Birlik Partisi olarak, hükümete, devlete şöyle bir çözüm öneriyoruz. Geri ödeme sisteminden alınan toplam kredi ana parasına herhangi bir gecikme ve faiz uygulamadan;

  • Bekar, üniversite sonrasında sigortalı işine başlayan,yani hayata atılan gençlerimiz için 12 veya 24 ay sonra ödemeye başlamaları istenmeli ve aldıkları maaşın 5 te biri yani yüzde 20'si oranında kesinti yapılarak tahsilat cihetine gidilmelidir. Bu durum,evli ve her iki eş te KYK borçlusu çalışıyor ise bunlara da uygulanmalıdır.
  • Evli olup eşlerden sadece biri KYK borçlusu ve diğer eş çalışmıyorsa,buda sadece maaşının 10 da biri yani yüzde 10'u ile bunu ödemelidir.
  • İşi olmayan gençlerimiz için önerimiz ise, kredi ödemelerinin kayıtlı bir iş kuruncaya ve çalışma hayatına başlayıncaya kadar ertelenmesidir.

Gerekirse Büyük Birlik Partisi, bu hususla ilgili meclise kanun teklifi de verecektir"