Tambova, “Bahsi geçen isimler Eskişehir siyasetinde önemli yer bulmuş kişiler. Sayın Erman Gölet ismi geçiyor ve Sayın Ayhan Kavas bizim önceki dönem il başkanlarımızdan. Onlarla da tabi istişare yapılabilir. Belediye adaylıkları gündeme geldiğinde bu isimlerin akla gelmesi normal. DSP ile de özdeşleştirilmeleri normal. Çünkü aynı ideolojiden geliyorlar” dedi.

Tambova: Yerel seçimlerin kilidi DSP olacak: 31 Mart seçimlerinde partilerinin kilit parti olacağını ifade eden Tambova: Seçimlerde bin oy iki bin oy bile önemli. DSP bir de ittifak olaylarına girmedi. Karmaşık denklemin dışında kaldı. Kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. O yüzden daha sağlıklı seçim kampanyası geçireceğimizi düşünüyoruz. Bu iki ismin de DSP’yi tercih etme olasılıkları yüksektir. Geçmiş dönemde de yerelde seçim başarı kazanmış bir parti DSP. Şu anda merkezde iki belediye başkanı da DSP’den seçildiler. DSP’nin bu seçimlerde kilit olacağını söylemek isterim. Bahsi geçen isimler bize teveccüh gösterebilir bizler de ilerleyen süreçte bunun görüşmelerini yapacağız. 

''Gecikmeden de bunu paylaşacağız'': Ayhan Kavas ile eski il başkanımız ve arkadaşımız olduğu için tabi ki görüşüyorum. Belli konularda istişare ediyoruz. Erman Gölet’e resmi bir teklif götürmüş değiliz. Ben bu teklif sözünü de çok sevmiyorum. Konuşmuş ve olgunlaşmış bir şey yok diyebilirim. Ben görüşürsem resmiyet kazanır ve o görüşmeler de yakın tarihte yapılacak.